Tuva Senum nominert til Drømmestipendet

NOMINERT. Her er Tuva Senum under en konsert i Birkeland frikirke høsten 2021.

Blant de 50 nominerte er det 12 personer fra Agder som kan vinne stipendet som deles ut av Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Blant disse finner vi den utflyttede, unge birkeneskvinnen Tuva Senum.

24-åringen som har vokst opp på Birkeland, gikk på musikklinja på Dahlske videregående i Grimstad der hun hadde kveding som hovedinstrument. Hun har også en bachelorgrad i utøvende rytmisk musikk fra NLA Høgskolen, der hun hadde vokal som hovedinstrument. Hun hadde også ett år på Musikkfolkehøgskolen på Gjøvik. Tuva bor nå i Oslo.

Senum er også sangpedagog og har i tillegg gitt ut egne låter, blant annet «Stein i skoen» som kom ut i 2018.

I fjor høst var hun blant annet på en høstturne der hun avsluttet sin musikalske reise på hjemstedet sitt på Birkeland. Da hadde hun med seg ulike kunstnere som samtidig viste frem sin kunst på de ulike konsertstedene, mens hun fremførte sine låter. Disse låtene kom blant annet fra hennes rykende ferske EP, som kom ut høsten 2021. Da hun gjestet hjembygda si i fjor høst, hadde hun med seg Barbro Raen Thomassen med sin pop-up utstilling med frøobjekter hogd i kalkstein

Teksten «Flytte fra» er skrevet over lang tid, fortalte Senum til Birkenesavisa i september i fjor.

– Jeg skriver gjerne ned ting som jeg tenker på. Så tar jeg det frem igjen senere. Denne sangen har et tema som jeg har tenkt på lenge.

Tuva skriver på norsk, og tekstene er veldig viktige for henne.

– Jeg begynner som oftest med tekst. Mens jeg skrev denne sangen, så kom melodien underveis. Og jeg kjenner et mye større overskudd når jeg skriver på norsk, fortalte hun til oss i fjor høst.

Tilbake i 2011 startet hennes kulturelle sangreise, da hun var med i Ungdommens kulturmønstring på Birkeland. Hun har også vært aktiv på kulturskolen Blink i Birkenes i oppveksten.

Nå er Senum altså nominert blant 50 andre innen musikk, dans, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

Blant tidligere vinnere er kjente navn som Ella Marie Hætta Isaksen, Astrid S og Didrik Solli Tangen.