– Siden de fleste er vaksinert, så syns jeg vi bør åpne opp samfunnet

 

Jeg er vaksinert med to doser og venter på tredje dose. Syns det er viktig å vaksinere seg. Men siden de fleste er vaksinert så syns jeg vi bør åpne opp samfunnet. Det er heilt greit å være vaksinemotstander, men då må de som ikke vil vaksinere seg ta konsekvensen om de blir sjuke. Vi kan ikke holde samfunnet stengt på grunn av vaksinemotstand. Som liten fikk jeg flere vaksiner og har ikke hatt noe skade av det som jeg vet om. Men i ett fritt land bør det være opp til hver enkelt om de ønsker vaksine. Vaksinepass ønsker jeg ikke.

Var just i Bergen i begravelse. Vi var femti stykker inne i kirka. 49 stykker hadde munnbind på seg. Dere kan tippe å hvem som var uten munnbind. Rar følelse å sitte i benkeraden og ha på følelsen å sitte blant bare bankranere. De har vel funnet ut at det ikke hjelper med munnbind. Jeg ser at de bruker munnbind når de sitter aleine i bilen. Kan vanskelig tro at de kan smitte seg sjøl. Sikkert lurt å bruke munnbind hvis en føler seg tryggere da.

Å håndtere en epidemi er nok ikke lett så jeg vil ikke bruke store ord om regjeringa og spesielt Solbergregjeringas håndtering. Men nå hadde Solbergregjeringa hatt to år til å bygge opp helsevesenet så den vil takle en stor smittespredning. Men kapasiteten er så dårlig at Støre måtte stenge ned landet igjen. Det så lovende ut ved begynnelsen av Støreregjeringa at han ikke ville ha så strenge tiltak. Men dessverre så ble det strengt og vi mistet friheten vår igjen.

Grunnen for at jeg mener at vi burde åpne opp heile samfunnet er for det første at den nye coronasmitten ikke er verre enn en lett forkjølelse. Så syns jeg det er uforståelig at regjeringa tar bort friheten for vanlig folk. De bestemmer hvor mange vi får lov til å ha besøk av. Nå hadde jeg ikke brydd meg om den regelen, men vi hadde ikke hatt lov til å hatt besøk av alle barn svigerbarn og barnebarn på 21 stykker når grensa var på 20 stykker. At regjeringa legger seg opp i hvor mange vi får være i heimen er vel noe en forbinder med Nord- Korea og ikke et demokratisk land som Norge.

Så er det den høye strømprisen vi har. Eller som politikkene har bestemt at den skal bli. Alle partier fra SV til FrP har skylden for kablene til EU. Ole Borten Mo fra Senterpartiet har kjempet igjennom at det skulle være flere strømkabler til Europa. FrP har hatt statsråden i mange år. Ett av problemene er det såkalte grønne skifte i Europa. Når land i Europa stenger ned atomkraft og kålkraftverk så må det gå galt. Nå går vel kålkraftverkene i Europa for fullt. Men når det har skjedd så burde det komme til tiltak som hjelper. Nå har staten fått så mye ekstrainntekt at de burde tatt bort avgiften på strømmen til kundene. Momsen burde være null. Hver husstand burde fått ett tilskudd på for eksempel 10 tusen kroner. Jeg mener det burde gå til alle. Ikke bare til de aller fattigste.

Sånn systemet er nå kan sammenlignes med at Staten/Kommunen raner oss for 500 kroner og så er staten så rause at de betaler tilbake 5 kr.

Det er rart, men det er de offentlige selskapene som er mest griske. De aller fleste kraftverkene er det staten, kommunene eller fylkeskommunen som eier. Kunne ikke Agder Energi sagt til innbyggerne. Ja nå tjener vi så mye penger, så nå skal dere som er kunde hos oss få likt beløp som våre ansatte har fått i bonus. Statlig / Kommunalt selskap skal jo arbeide til det beste for innbyggerne og ikke bare tenke på å flå innbyggerne med høge strømregning.

Jeg har aldri brydd meg noe særlig om fotball. Jeg har aldri sett en fotballkamp hverken på tv eller i virkeligheten. Men så moro at Jerv skal spille i eliteserien. Endelig et lag fra Aust-Agder i toppen av norsk fotball.

Likte leserinnlegget til Ole Birkenes hvor han svarte Torbjørn Bjorvatn om kommunesammenslåing. Politisk er vi vel nokså ulike, men vi er vel enige om mye. Å så er han halvveis Amerikaner. Husker godt Ole fra Uldal. Jeg mener tid for kommunesammenslåing er forbi. Kommunesammenslåingen i Kristiansand er vel ikke helt vellykket. De har ikke fått bedre og billigere tjeneste, tvert imot. På toppen av det hele så sier Torbjørn nei til 9 millioner i året i penger fra vindmøller. På tross av at det er vedtatt at de skal få lov til å bygge ut. Nei jeg vil sei som Ole at jeg er glad i kommunen min og vil at den skal bestå. Jeg synes det er fryktelig stas når noen idrettsutøvere fra Birkenes gjør det bra. Nå er det vel Espen og Martin Uldal som setter Birkenes på kartet.

 

Odd Gunnar Tveit

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.