Planlegger ny bok med lokale stedsnavn – den første i sitt slag i Norge

Birkenes Historielag planlegger nå ei ny bygdebok – bind 5 for gamle Birkenes.

Bindet vil omhandle alle lokale stedsnavn i Birkenes kirkesokn, som folk kjente til på 1980-tallet. Det var da det meste av innsamlinga ble gjort.

Utgivelsesnemda i historielaget har nå sendt en søknad til Birkenes kommune om et bidrag på 50 000 kroner for å få gjennomført bokprosjektet.

De samla utgiftene er beregna til 458 000 kroner.

I søknaden framgår det at Birkenes Historielag sjøl vil bidra med et betydelig beløp for å få realisert prosjektet. Det vil også bli søkt om tilskudd fra Birkenes Sparebank.

Vidar Haslums tidligere dugnadsarbeid med navneregistrering er det som nå planlegges å komme i bokform. Og det opplyses å bli ei svært omfattende bok på omkring 750 sider.

– Det er Vidar Haslum som har gjort dette enorme arbeidet med innsamling av materiale bl.a. ved å besøke eldre mennesker og gjøre lydopptak av mange av disse intervjuene. Dette vil bli ei helt unik bok, og så langt vi kjenner til, den første i sitt slag i landet. Forfatterens navn borger for ypperste kvalitet, og alt arbeid har han utført på dugnad. Uten dette arbeidet ville utallige stedsnavn gått i glemmeboka.

Boka er planlagt å være ferdig om et snaut år.

Sist bind av Birkenes bygdebøker, nummer 4 «Arven føres videre», kom i 2013.