Et kulturelt møte med Tuva og Barbro i frikirka

TUVA SENUM (Foto: William Grüner) og BARBRO RAEN THOMASSEN (Foto: Sidsel Jørgensen)

Uttrykk fra to generasjoner møtes når to birkenesinger inviterer til konsert og utstilling i Birkeland frikirka på Birkeland lørdag 23. oktober.

Unge Tuva Senum, nå bosatt i Oslo, er artist og låtskriver i vise-pop landskapet. Barbro Raen Thomassen er visuell kunstner og forfatter, bosatt på Røynås.

Tuva Senum har nettopp utgitt en plate med fire nye og inderlige sanger på norsk – «Hvis dette ikke går». Tittelen er henta fra en av EP-ens fire sanger, som handler om å tørre å innrømme ambisjonene sine, ta noen sjanser og overkomme nye utfordringer

For å markere utgivelsen tar hun med seg studentkollektivet sitt, som heldigvis også er musikere, på en «galleri-turné.

Med en lånt bil skal de på vei til Tuvas heimbygd innom Kongsberg, Tvedestrand og Grimstad. På de forskjellige stedene blir det samarbeide med lokale kunstnere om en utvida konsertform som kombinerer visuell kunst og musikk.

Og på siste konserten, på Birkeland, blir det altså et samarbeid mellom to kvinner – Tuva og Barbro.

Planter og frø er sentrale i Barbros verk, og i forbindelse med dette arrangementet i frikirka lager hun en pop-up utstilling med frøobjekter hogd i kalkstein. Utstillinga har fått navn «Lengst inne – ein grøn lyd», en titteltekst som Paal-Helge Haugen står for.

Barbro er en aktiv utstiller i inn- og utland, og på Sørlandet kan du blant annet se hennes verk «Stjerneskudd» i gågata i Vennesla, «Ballast-frø» i den ganske nye Byhaven i Grimstad – og ikke minst glasskunsten i vinduer i Birkenes kirke.

Noen gleder seg ekstra til kvelden i frikirka på Birkeland. Tuva sin stolte pappa, Bjørn Vidar, gjør det i hvert fall.

– Den som går glipp av detta, kommer til å angre!