Masse mål og mye moro i 3v3-turneringa

BALLKONTROLL. Denne unge BIL-spilleren viser imponerende ballkontroll i nærkamp med en drøss motspillere fra Donn.

Det ble fasiten da fotballgruppa i Birkenes IL endelig kunne invitere til 3v3-turnering igjen. Gjennom noen formiddagstimer lørdag ble nærmere 250 kamper avvikla på kunstgresset i Birkenesparken.

Blant de mange som spiller sin første organiserte fotballkamp denne lørdagen er Lilly, Amalie, Frida, Emilie og Anne på arrangørklubbens jenter 7-lag. Når de blir spurt om hvordan det er å være med på 3v3-turnering for første gang, kommer svaret kontant og unisont:

– Gøy!

FOTBALLGLEDE. Det er ikke vanskelig å se fotballgleden i fjesene på Lilly, Amalie, Frida, Emilie og Anne når de blir fotografert, sammen med klassebamsen, etter medaljeutdelinga.

De har nettopp spilt mot Donn og scora en haug med mål. Om det ble seier eller tap er de ikke så sikre på, men det er heller ikke det viktigste. Jentene har nemlig fått låne klassebamsen med seg på turneringa, og den må med når de skal ta lagbilde etter å ha fått medaljer av Ragnar Suggelia i arrangementskomiteen.

Fornøyde lagledere

7-åringene er nettopp ferdige med sine fem kamper, nå går turen rett i kiosken.

FØRSTEREISGUTTER. I fjor satte koronapandemien en stopper for hele 3v3-turneringa. Dermed er årets turnering den første for Brage, Jon Emil, Jonas og Magnus på Birkenes IL gutter 7. Lagleder Tor Ivar Berge bak.

– Veldig gøy! Ungene koser seg, sier Tor Ivar Berge. Han er lagleder for ett av BILs guttelag i samme årsklasse. Chris Rune Moen, leder for Tveit gutter 7, stemmer i:

– Veldig bra opplegg. Fint å komme seg ut og være med på noe igjen. Gøy at noen tar initiativet. Veldig moro!


TØFFE TAK. På så små baner med tre spillere på hvert lag blir det mange sammenstøt, som her i kampen mellom Tveit og Lillesand gutter 7.

Moens lag reiser hjem med tre seire, tre tap og flotte medaljer rundt halsen. Mens 7-åringene forlater arenaen inntar en ny årsklasse kunstgresset i idrettsparken.

Godt rekrutteringstiltak

– Her er det flat pedal, full fart og masse mål, smiler turneringsleder Gisle Stavland. Han har nettopp blåst i gang en ny runde med kamper og kan avse noen sekunder til Birkenesavisa.

TAKK FOR KAMPEN. Etter kampen takker spillerne hverandre sporty på koronavis.

– Det er mange av spillerne her som trer på seg ei fotballdrakt for første gang. Her får de oppleve mye ballkontakt, masse mål og heiende foreldre på sidelinja. Det kan være begynnelsen på et langt fotballiv, supplerer Ragnar Suggelia. Han sender en stor takk til de 40-50 dugnadsfolkene som er i sving før, under og etter turneringa, med opp- og nedrigging, kioskdrift, dømming av kamper og vi vet ikke hva. Sponsorene får også noen varme tanker.

– Uten dem hadde ikke dette vært mulig, fastslår fotballederen.

FINT DRIV. En BIL-spiller får revet seg løs fra motstanderne i Donn og fosser mot mål.

Drevne arrangører

Sammen har de to ildsjelene utgjort kjernen i arrangementsstaben i 3v3-turneringa siden starten for mer enn ti år siden. Og det er ikke noe lite arrangement de leder med stø hånd. I løpet av dagen er rundt regna 70 lag fra syv klubber i aksjon. Lagene, fra 6 til 10 år, spiller i snitt fem kamper hver.

GOALGETTER. Ifølge lagkameratene er Jonas toppscoreren på laget. Her sender han ivei et skudd som finner veien til nettmaskene.

Hver kamp varer i åtte minutter, og det er kun to minutters pause mellom hver kamp. Start- og sluttsignalet på kampene går samtidig. For å få avvikla alle kampene er det rigga til ti småbaner med vant på hovedbanen i idrettsparken.

MEDALJESEREMONI. Alle spillerne får flotte medaljer, utdelt av Ragnar Suggelia, før det blir tatt lagbilde.

Etter hvert som lagene er ferdigspilte toger de bort til Ragnar som står klar med medaljer til hele hurven.