Gubbene i Fantestaua

«Å gjøre seg til fant» var et uttrykk som blei brukt før i tida. Å bruke ordet fant er vel kanskje ikke lov lenger, men betydningen av f.eks. fantestreker og fantunge var ikke så veldig alvorlig ment den gangen. F.eks var det verre å bli kalt for rampunge, og enda verre var en rakkerunge.

Men nok om disse uttrykkene. På siste dagen i august kom en Gubbegjeng til Heimdal med hensikt å besøke Fantestaua, Heimdalsknuten og Veslas hage. I et strålende sensommervær dukket den ene Gubben etter den andre opp, og praten var i gang nesten før Gubbene hadde kommet seg ut av bilene.

Gjengen dro opp Lundevegen, og ved Nordgarden ble det en prat med en annen Gubbe som var i gang med plenslåing, og som ikke hadde tid til å slå følge med resten av gjengen. I Hellersdalen så vi etter spor i fjellveggen som Risen skal ha etterlatt seg da han steg over dalen.

Ved Knutetjønn svingte vi av til venstre og kom til Fantestaua. Den ligger i fjellpartiet Skaren som er 400 moh, og fjellhola ligger godt gjemt i et lite dalsøkk. Tanken var å sette rekord i antall personer i Fantestaua på en gang, men vi manglet vitner til å få den godkjent og dermed blir det ingen oppføring i Guinness rekordbok. Ole Gustav Henriksen hadde meldt forfall i siste liten, og dermed hadde vi ingen bemyndiget person som kunne bekrefte rekorden.

Osv…….

 

Olav Heimdal

_______________

Brukerskapt