– Jeg ville reise og oppleve noe annet enn Birkeland og møte nye mennesker

 

KIRSTEN AAMLID

44 år, Nærsnes i Asker

Foreldre: Gerd og Erik Aamlid

Gift med Helge, to jenter på 6 og 8 år.

 

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg jobber som hotellsjef på Anker Apartment som ligger på Grunerløkka i Oslo sentrum. Ca 45 minutters pendlevei fra Nærsnes.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg er oppvokst i Årdalen og flytta fra Birkenes etter jeg var ferdig med videregående i 1996.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg bodde et par år i London før jeg flytta til Oslo for å studere reiseliv og kommunikasjon. Jeg har stort sett jobbet innenfor hotell og reiseliv etter studiene. Hadde noen år på et høyfjellshotell på Golsfjellet før jeg flytta tilbake til Oslo.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flytta nok fra heimbygda for å oppleve noe nytt. Jeg ville reise og oppleve noe annet enn Birkeland og møte nye mennesker. Jeg var usikker på hva jeg skulle studere og trengte et par år for å bestemme meg for studieretning. Det var ganske tilfeldig at jeg endte opp med å studere og bosette meg på Østlandet.

Har du noen minner fra Birkenes?

Jeg har mange gode minner fra Birkenes. Det var jo her jeg vokste opp og har det meste av familien min. Birkeland er en veldig trygg og god plass å vokse opp.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Jeg tenkte nok ikke så mye på det da, men som voksen ser jeg hvor godt vi hadde det på Birkeland. Mange fritidsaktiviteter å velge mellom og masse fine badeplasser! Jeg spilte trompet i korpset og har mange minner fra diverse korpsturer og arrangementer.

Har du fortsatt familie / venner her?

Jeg besøker Birkeland så ofte jeg kan i ferier og høytider. Sier fortsatt at jeg skal «heim» når jeg skal til Birkeland. Min nærmeste familie bor fortsatt her, og det vil alltid føles som å komme hjem når jeg besøker Birkeland. Jentene mine elsker å være hos familie på Birkeland og det er viktig for meg at de også føler en tilknytning til Årdalen og Sørlandet. Mange av mine venner har flyttet, men jeg holder fortsatt kontakten med et par av mine barndomsvenner som fortsatt bor på Birkeland.

Når besøkte du heimbygda sist?

Sist jeg var på Birkeland var i juli i år, og jeg håper å få tatt en tur til i løpet av sensommeren.