Martin Uldal med kjempeløp i Lysebotn Opp

VISER LOVENDE TAKTER. Birkenesskiskytter Martin Uldals prestasjon i torsdagens Lysebotn Opp lover godt for den kommende skiskyttersesongen. (FOTO: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

Juniorskiskytter Martin Uldal bekrefta torsdag ettermiddag at formen er i anmarsj, ved å gå inn til 13. plass i seniorklassen i det knallharde motbakkeløpet Lysebotn Opp.

– Ja, jeg er veldig fornøyd med løpet i dag, disponerte godt og gikk fra rygg til rygg oppover. Formen er god og har vært god en stund. Det flyter godt på treningene, og jeg håper det vil fortsette som det har gjort uten skader og sykdom, sier Uldal i en sms til Birkenesavisa.

Birkenesløperen, som tar fatt på sin andre sesong på juniorlandslaget i skiskyting, kjempa seg opp de 7,5 kilometerne og 640 høydemetrene fra Lysebotn til Øygardstøl på 31 minutter og 42 sekunder. Det var bare 20 sekunder bak en kar som sprintlandslagets Pål Golberg (11. plass) og snaue halvannet minutt bak en kapasitet som langrennslandslagets Simen Hegstad Krüger (5. plass). Vant gjorde Gaute Kvåle fra Røldal IL med svenske Jens Burman på 2. plass. Duoen var drøye to minutter og 45 sekunder foran birkenesjunioren i mål.

Lysebotn Opp innleder den årlige Blinkfestivalen som samler den norske og deler av den internasjonale eliten i skiskyting og langrenn til fire dager med konkurranser på rulleski, med og uten gevær. I år stiller toppløpere fra blant annet Sverige, Tyskland og Frankrike på startstreken, i tillegg til en rekke norske eliteløpere, så konkurransen er tøff. Blink 2021 fortsetter med langrenn og skiskyting på Sandnes Sparebank Arena fredag og lørdag før festivalen avsluttes med en åtte timer lang mix-stafett på rulleski søndag.