Etterlyser bilder fra Birkenes til ny side på Facebook

BILDER FRA BIRKENES. Med facebooksiden «Bilder fra Birkeland» håper Simon Didriksen å engasjere flere fotoglade birkenesinger til å dele naturbildene sine på nett.

Simon Didriksen har startet facebookgruppe med bilder fra Birkenes. Foreløpig er ikke siden nok kjent, og Simon legger turen innom lokalavisa for å motivere flere fotoglade birkenesinger til å dele bilder fra bygda.

Simon har lenge vært opptatt av bilder, og var selv en flittig bruker av slike bildesider hjemme på Karmøy. – Jeg synes det er midt i blinken både for birkenesinger og utflytta birkenesinger. Vi elsker jo å se gode bilder fra hjemstedet vårt, både når vi er hjemme eller om vi er flyttet og lengter hjem, sier han.

Simon Didriksen flyttet til Birkeland og Tøane for et halvt år siden. Det vil si, han er ikke permanent flyttet. Grunnet familiære årsaker bor han litt på Birkeland og litt på sitt hjemsted på Karmøy.

(Foto: Simon Didriksen)

Han er fascinert av naturen her og tar stadig bilder på sine oppdagelsesferder i nærområdet. Naturen her er en sterk kontrast til hva jeg er vant med fra Karmøy. Der dreide mye seg om havet og solnedganger. Det er natur der og, men ikke så variert som her med skog og hei. Jeg er blitt glad i naturen her, og ikke minst kontrastene til hva jeg er oppvokst med.

Simon er tidligere lærer, både i norsk, religion og kroppsøving. Fra 12-årsalderen har han skrevet dikt, og de fire seneste årene har han også gitt ut tre diktsamlinger, på karmøydialekt og selvfølgelig med egne bilder som illustrasjon. Etter at han var psykisk syk for noen år tilbake ble diktskriving en form for terapi for ham.