Mer sommeraktiviteter for de unge

Joker Fritidsklubb på Birkeland ble i mai overraska med 98 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Store deler av midlene går til et bedre aktivitetstilbud til de unge gjennom sommeren. Planene for hvordan pengene best mulig skal bli brukt er nå konkretisert.

Gøran Frigstad er fornøyd, og han kan love at pengene vil komme til nytte i sommer. – Det er litt gøy at det skjer noe på sommeren. Med disse midlene vil vi supplere aktivitetene som Feltteamet i Birkenes og Lillesand arrangerer. Tidligere har Feltteamet lånt ungdomslokalet ved flere anledninger gjennom sommeren. I år vil det skje mer i fritidsklubben i vår regi. Vi kan derfor love en sommer med mye mer aktiviteter enn i fjor, sier han.

Aktivitetene koster ikke så mye, men midlene de har fått går til å lønne de to assistentene ved fritidsklubben. De ønsker også å kjøpe inn et nytt biljardbord, og en såkalt «Slip n Slide» vannsklie som vil bli brukt ved noen av arrangementene.

De to klubbassistentene Daniel Haugebo og Kristoffer Svendsen vil fylle syv dager i juli med aktiviteter for de unge. Datoene som er satt opp er 7., 12., 14., 16., 19., 21. og 23. juli. Da blir det både klubbkvelder, volleyballturnering, rebusløp, grillkvelder, strandsamling og utekino for å nevne noe. Alt er ikke helt spikret ennå, da arrangementene holder seg innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernsbestemmelser. – Følg med på sosiale medier som Instagram og Facebook, samt plakater for å få med deg hva som skjer i sommer, oppfordrer Frigstad.

Joker Fritidsklubb er et åpent tilbud til ungdom mellom 13-18 år. Aktivitetene er gratis, og ungdommen blir oppdatert via Spond appen, der er det en gruppe med 160 medlemmer per dags dato. – Vi ser at det er stor interesse rundt arrangementene våre. Med de nåværende smittereglene har vi lov til å samle 50 personer. Vi ser at interessen er såpass stor at det som regel er venteliste for å få plass på kveldene våre, sier Frigstad.

– Jeg tror det er sykt viktig for ungdommen å få flere aktivitetstilbud gjennom sommeren. De går glipp av så mye de ellers fyller sommeren med, som for eksempel cuper eller leir, sier Frigstad. Han har vært leder av Joker Fritidsklubb siden høsten 2017, og startet i jobben for å få mer arbeidserfaring med barn og unge.

Han har fått et nært og fint forhold til de unge, og beskriver det som et kjempebra miljø med mye fin ungdom. – Noen ganger går det i ett, men vi har og mye tid til en god prat innimellom, sier han. Om han skulle nevne noen påtagelige endringer fra den gang han selv gikk der så er det nok det at røykerom er forsvunnet og dansegulvet nesten ikke blir brukt. – Nå går det mest i henging, prating og spill, beskriver Frigstad.