Barna kan også gå på toppturer i Birkenes

(Foto: Birkenes kommune)

I flere år har det vært populært med toppturer i Birkenes og stadig flere oppdager den fine naturen med de mange turmulighetene. I fjor vår, da coronarestriksjonene ble satt inn, lanserte vi et eget toppturkort med dyrefigurer for barn mellom 2 og 10 år. Barna kan gå på toppturjakt og finne postkasse med artige dyrefigurer på. På hver toppturkasse henger det klippetang og barna må klippe i riktig dyrerute! Det er valgt ut 8 toppturer nær Birkeland sentrum slik at man ikke trenger å kjøre bil for å komme til disse toppene. Så nå kan hele familien dra på topptur sammen for alle disse 8 toppene er de samme som de «vanlige» toppturene.

Når barna har fullt klippekort vanker det fin toppturpremie som kan hentes på biblioteket

Kunstneren bak de flotte figurene er birkenesgutten Tallak Senum Lie (20 år).

For de som er eldre kan barn opp til 12 år bruke det vanlige 24-topperskortet og hvis de klarer minst 12 klipp får de toppturpremie. Alle over 12 år må ha 21 klipp for å få premie. For kjøp av toppturhefte og klippekort – se annonse.

Dette er en fin mulighet til å dra på tur med hele familien! Kjøp dere toppturhefte og klippekort og dra ut på tur. Vi minner om at alle må følge de til enhver tid gjeldende smittevernregler.

Prosjektet er initiert og planlagt av Birkenes kommune og har vært et samarbeid mellom kulturleder og folkehelsekoordinator.

God tur!

 

Birkenes kommune

Kultur og folkehelse

___________

Brukerskapt