Hutrende fryd – Annette Drangsholt i Storskarven Badeselskab ble feira med isbad

– Koronaen gjorde det vanskelig å treffes slik vi pleide. Badeplassen her ved Drangsholt var en fin plass å treffes ute med bål og lystig prat. I oktober var vi en gjeng som begynte å bade. Vi fikk smaken på det, og har gjort det hver lørdag siden den gang, forteller Annette Drangsholt, i det nystartede Storskarven Badeselskab.

Tidligere svømte de ut til flytebrygga og tilbake igjen, nå etter at isen la seg kutter de hull i isen og bader fra brygga. Det har vært fem faste badere, men når Birkenesavisa treffer dem er det flere som lar seg lokke til en dukkert.

Annette Drangsholt har vært blant de ivrigste isbaderne, og når ukas bad kan kombineres med hennes egen bursdagsfeiring, den 46. i rekken, ja da benytter flere seg av sjansen til et forfriskende bad.

Man kan lure på hvorfor de vil seg selv så vondt, men med god overbevisning tviholder de på at det faktisk er godt. I hvert fall etterpå.

– Det er blitt et av ukas absolutte høydepunkt, som vi ser frem til. Vi er glade i å være ute, og så føles det så friskt og godt, sier Geir Aase etter dukkerten.

Etterpå vanket det nydelig ertesuppe og bursdagskake på elvebredden.