Coop Extra på Birkeland økte omsetninga med 20 prosent i 2020 – kundemedlemmene lokalt får over 1,7 millioner i utbytte

Butikksjef Håkon Jortveit ved Extra Birkeland er fornøyd med at butikken i år kan betale ut hele 1,7 millioner kroner til medlemmene.

– Aldri før har vi betalt ut så mye i kjøpeutbytte. Korona og en ny moderne butikk er blant grunnene til det økte salget, sier butikksjef Håkon Jortveit i Coop Extra Birkeland.

Medlemmene lokalt i Birkenes deler over 1,7 millioner i utbytte og bonus for fjoråret, det er en god oppgang fra fjorårets 1,45 millioner kroner

– Vi er selvfølgelig veldig godt fornøyde. Det representerer en økt omsetning på like under 20 prosent. Det må vi jo først og fremst takke våre mange gode og lojale kunder, sier Jortveit.

Salatbaren var etterlengtet, og både Håkon Jortveit, og Kristina Nyhaven er godt fornøyd med salget fra salatdisken.

– Året har selvfølgelig vært preget av korona. Vi merker at folk handler mer lokalt, de er i tillegg bedre til å planlegge, og handler mer på færre handleturer. Et annet moment mange trekker frem er at grensehandelen helt er stanset opp. Vi er kanskje ikke i områdene som merker mest til det, men det er likevel ikke helt uten betydning, sier han.

Han forteller at økningen har fordelt seg jevnt ut over året, men at de likevel merker et ekstra oppsving etter ombyggingen i høst. Uavhengig av årets koronasituasjon har han tro på at ombyggingen vil gi gode resultater også i årene fremover.

– Både kundene og vi er veldig godt fornøyde med ombyggingen. Blant de beste resultatene vil jeg trekke frem salatbaren. Den skiller seg ut i forhold til salg, og var tydelig etterlengtet for mange. Andre varer som utpeker seg, er kompene. De er populære, og vi selger 200 komper i uka, fortrinnsvis på kompetirsdagen, sier han.

Det er flere fordeler å hente ved å bli medlem, slik som verdikuponger og kjøpeutbytter, men og avtaler på bensin, forsikring og strøm for å nevne noe får vi høre.

– Vi betaler jevnlig ut til mange av våre kunder, mange tar ut utbytte hvert år, mens andre glemmer det bort litt som en skjult sparing. At vi nå betaler ut så mye i kjøpeutbytte lokalt er et godt tegn på at man kan spare en del ved å utnytte de mange kundefordelene, reklamerer Jortveit.