Veteranbiltreff med mange gjester fra Grimstad på besøk i Steinar Støles garasje

(Foto: Lars J. Teistedal)

Kulturarbeideren Steinar Støle åpnet dørene til sin nye garasje og museumsbygg sist onsdag og lagde i stand et mini veteranbilstreff. Sammen med sin «Steyr-gjeng» tok han imot gjester fra Grimstad Motorveteraner, Vespa Club Grimstad Norvegia og inviterte veteranbilseiere fra Birkeland. En åpen invitasjon var vanskelig å gjennomføre i disse Coronatider. Det ble en solfylt seinsommerkveld med mye å se og prate om både innendørs og utendørs.

Grimstad Motorveteraner har 120 medlemmer. De har sine ukentlige møtekvelder gjennom hele året, men sommerstid blir det enten ferie eller kjøreturer i klubbregi. På kveldens tur kom de i rundt 30 kjøretøy. Klubbens formann, Kjell-Ivar Søreng, forteller om årsaken til besøket til Steinar: «Vi har hatt gleden av å få Steinar på besøk i vårt klubbhus i BEMA-bygget, og da fikk vi bl.a. høre historien om Buicken som kom hjem til Birkeland, samt om planene for et garasjeanlegg på Tveide. Vi måtte selvsagt opp og inspisere så snart bygget var ferdig. Vi hadde planer om å arrangere et løp med innkomst ved Steinars garasje i juni, men korona-situasjonen la en stopper på det». Og hva tenker så gjestene om hva som møter dem på Tveide denne kvelden? «Det at Steinar samlet kjøretøy og gjenstander som har tilhørt hans familie, og at flere av disse har lokal forankring bl.a. gjennom importvirksomhet (Steyr’n) og gårsdrift, gjør samlingen spesiell. Dette er ikke biler kjøpt på Finn.no.» avslutter Søreng.

Birkenes Bygdemuseum og Lillesand-Flaksvandbanen var representert med Martin Birkeland. Museet åpnet dørene til nabobygget og slapp folk og kveldssol inn til Svalandsruta og de øvrige objektene i museets garasje- og verkstedbygg.

Steinar Støle og «Steyr-gjengen» åpnet med dette sin egen møtesesong med dugnad, prat, kaffe og vafler, slik de har gjort siden 2013. Hver onsdag. Heretter i Steinars Garasje på Tveide.

 

Scooterklubben Grimstad, (f.v.) Øystein Haga, Arne Andersen, Jan Willy Haug og Inge Ludvigsen takkes for besøket av Steinar Støle. (Foto: Lars J. Teistedal)

 

Robert Birkeland (til høyre) kom i nyinnkjøpt Triumph TR6. (Foto: Lars J. Teistedal)

 

__________________
Lars J. Teistedal
Brukerskapt