Ungdomsskolen har plass

REKTOR: Arnold Aas ved Valstrand skole. FOTO: PRIVAT.

Skolene i gang igjen for resten av grunnskoleelevene.

Tirsdag morgen åpner skolene igjen også for elevene i 5.-10. klassetrinn. Siden nedstenginga i mars har de blitt undervist på internett heime i over åtte uker.

Mandagen brukte lærere og miljøarbeidere på å forberede seg til gjenåpninga. Rektor Arnold Aas ved Valstrand skole sier til Birkenesavisa, at de der gleder seg til å ønske elevene velkommen tilbake.

– Vi har de rommene som skal til, deler litt opp og utvider med ei ekstra gruppe for at det skal bli lite fysisk kontakt, sier Aas.

Før helga varsla Birkenes kommune blant annet i et innlegg på si Facebook-side, at det blir ei utfordring å få til normal skoleskyss av de elevene som normalt har det. Smittevernstiltakene gjør at skolebussene kjører med redusert kapasitet.

Agder Kollektivtrafikk (AKT) har bedt kommunene oppfordre foreldre og elever til at flest mulig går, sykler eller kjøres til skolene.

I informasjonen fra Birkenes kommune heter det videre, at «hvis det på tirsdag fortsatt er flere skysselever enn bussen har plass til, ser foreløpig løsningen slik ut: Bussen vil plukke opp de som er først på ruten frem til bussen ikke kan ta flere passasjerer. Bussen kjører så til skolen og slipper av elevene før den kommer tilbake og tar med de som ikke kom med første runde. Hvis ikke det er plass til alle hjem igjen, vil bussen først ta med seg de med kortest vei, og så komme tilbake og hente resten».

Rektor Arnold Aas sier at han er kjent med utfordringene, men er tydelig på at dette ikke er skolens ansvar. Dette må kommunen og AKT løse. At ikke alle elevene er på plass til vanlig tid på morgenen, regner han med. Uten å gi inntrykk av at det er noen krise.