Koronasveisen tatt med glede

PREGET: Jeg følte meg veldig preget av koronaen, sier Kari Åmlid Eriksen, som ser frem til en klipp hos Helen Parcon ved Tingeling Frisørsalong.

Mandag åpnet frisørsalongene etter å ha vært stengt på grunn av koronaviruset.

– Dette har jeg gledet meg til lenge, sier Helen Parcon ved Tingeling Frisørsalong.

Mandag morgen kunne hun endelig åpne dørene til salongen igjen, etter nærmere syv ukers koronastengning. På trappa står det blomster og flagg for å feire den store dagen.

– Det kom som et sjokk da vi plutselig måtte stenge på få timers varsel, og det har vært litt uvirkelige uker vi har lagt bak oss. Men nå ser vi fremover og gleder oss til å ta imot de kjære kundene våre, sier hun.

Stor pågang

Det hadde vært snakk om tiltak, men de trodde aldri det ble så drastiske tiltak. De første dagene måtte de ringe rundt og kansellere alle bestilte timer. Så fort åpningsdagen ble lansert begynte telefonen å ringe, og den har nesten ikke stått stille den siste tiden.

Når Birkenesavisa er innom mandag morgen kommer det inn mange bestillinger, men de som sårt trenger en klipp, og enda ikke har bestilt time må nok smøre seg med tålmodighet enda ei lita stund.

– Ja, de som ringer nå får nok ikke time før en stund ut i neste uke, sier Parcon.

Smittevern

– Trenger dere mange smitteverntiltak?

– Nei, egentlig ikke. Vi er så heldige at vi har en stor salong, og greit kan sørge for nok avstand mellom kundene. Ellers går det mye i vask og desinfisering, men der har vi vært veldig nøye tidligere også, så det blir ikke så stor forandring, sier Parcon.

Øvrige endringer vil være at man bare kan nyte medbrakt kaffe og lesestoff. Enten må man komme med nyvasket hår, ellers er det nødvendig med en hårvask i forkant av hårklippen. De har satt av litt ekstra tid til hver kunde, både for vask av hår, men også for desinfisering av klippeområdet etter hver kunde.

Lange dager

Timelistene er fulltegnet i flere dager og både Helen og kollega Therese Aamlid Bjelland regner med å jobbe lange dager i starten for å få unna den første bølgen av kunder. De har også to vaskehjelper som vil jobbe ekstra i starten.

– Jeg gleder meg også. Det er en kriblende følelse, nesten som første dagen ved en ny arbeidsplass, sier Bjelland.

De er ikke bekymret for smittesituasjonen ved salongen. De synes tiltakene er fornuftige, og greie å forholde seg til.

– Det har vel egentlig aldri vært så trygt som nå. Vi vasker og desinfiserer mer enn noen gang. I tillegg får vi ikke inn kunder som har det minste tegn på sykdom, sier Parcon.

Første kunde

– Jippi! Jeg er første kunde, jubler Kari Aamlid Eriksen

Hun ankommer gledesstrålende Tingeling Frisørsalong på Strøget mandag morgen.

– Dette er en jubeldag, og jeg skjønner godt at de flagger på utsida her. Jeg hadde time den dagen de måtte stenge for snart syv uker siden, så nå var det virkelig etterlengtet med en klipp igjen, sier hun.

Eriksen er ikke bekymret for smitterisikoen ved frisørsalongen, og er helt overbevist om frisørene har god kontroll på tiltakene ved salongen.