Medlemmene får 1,4 millioner

FORNØYD: Butikksjef Håkon Jortveit ved Extra Birkeland var fornøyd da butikken innførte mobilbetaling i 2019, og er fornøyd når butikken i 2020 betaler ut 1,4 millioner kroner til medlemmene.

Betaler ut rekordutbytte, og moderniserer butikken.

– Aldri før har vi betalt ut så mye, sier regiondirektør Kay Arne Rakstang Nedrejord i Coop Sørvest.

Han har ansvar for Coop Sørvest sine butikker på Agder. Medeierne i Coop Sørvest får i disse dager utbetalt 184 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2019.

Medlemmene lokalt i Birkenes deler over 1,4 millioner i utbytte og bonus for fjoråret, melder dagligvarekjeden i en pressemelding.

– Og i høst skal Extra Birkeland oppgraderes og moderniseres. Det gleder vi oss voldsom til, sier butikksjef Håkon Homme Jortveit, og legger til:

–  Vi har en flott butikk i dag, men i høst skal vi bygge litt om, få nye kjøledisker og ett enda mer moderne uttrykk. Det synes jeg de fantastiske kundene og medarbeiderne mine fortjener.

Yngre medlemmer

Av alle Coops samvirkelag er det Coop Sørvest som utbetaler nest mest i kjøpeutbytte til sine medeiere for 2019.

– I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Tore Klovning, administrerende direktør i Coop Sørvest i pressemeldinga.

Han forteller at samvirkelaget har 210.000 medeiere, og at det spesielt er de yngre som har blitt medeiere i Coop Sørvest i 2019.

– Delingsøkonomi er i vinden som aldri før, og treffer spesielt de yngre aldersgruppene. I 2019 fikk vi over 10.000 nye medlemmer, og over 50 prosent av våre nye medeiere i 2019 er under 30 år, sier han.