Veien til folkets hjerte

BERGEN 2009: Kokken Eyvind Hellstrøm ble kåret til beste mannlige programleder for programmet «Hellstrøm rydder opp» under utdelingen av Gullruten, den årlige prisutdelingen for norsk TV-bransje. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Veien til mannens hjerte skal etter sigende gå via magen. Jeg er enig.

Veien til folkets hjerte derimot. Det går gjennom massemedia.

Så nå har jeg tatt ett karrierevalg. Et paradigmeskifte. Jeg vil på TV.

Jeg vil inn i de tusen hjem! I beste sendetid! I alle kanaler.

Så nå har jeg en plan. Eller faktisk enda bedre; jeg har et kjærlighetsliv som skranter og ei trapp som knirker. Da er veien kort til «Sinnasnekkeren» (tilgjengelig på dplay.no). Otto og meg skal rydde opp rundt huset, i forholdet og i hodet. Så skal jeg jobbe hele natten med en relativt enkel oppgave mens Otto forbereder en overraskelse.

Hvis Otto må gi opp, og det håper jeg at han gjør, så er jeg straks klar for neste trinn i TV-karrieren min. «Åndenes Makt» (TVNorge). Da skal Tom, Gro-Helen og meg gå opp og ned, opp og ned denne trappen som knirker. Samtidig skal vi føle på trekken fra det åpne loftsvinduet og indre spenninger fra ei trapp som knirker på 3. trinn på 7. året.

Og mens vi går der, opp og ned, opp og ned, vil det nok smake med en liten matbit og en kaffetår. Da tenker jeg «Hellstrøm Rydder Opp» (Viafree.no) er snar til å ta den utfordringen. I mitt kjøleskap er det nok av innhold som er kritikkverdig.

Når Tom og Gro-Helen ikke finner noen som går igjen i trappen min. Da ringer jeg «Tore På Sporet» (NRK). Sammen skal Tore og meg reise rundt for å leite. Med klump i halsen, tårer som presser på og følelsene på utsiden. Og dette med følelser på utsiden som gjør seg så bra i widescreen, det har jeg allerede lært av Otto.

Så da ser du meg der. I TV-ruten din. Tore og meg. Med hver vår ubeskrivelig følelse i halsen som presser på. Da skal jeg melde meg på «Hva Feiler Det Deg?» (NRK siden 2016). Det er programmet for meg. Der skal jeg stå og hoste. Og vi skal skinne i studiolys. Kjetil, Wasim, Elisabet, Astrid og meg. Og Tore hvis han vil.

Men så. Etter «Hva Feiler Det Deg?». Hva skal jeg gjøre da?

Da vil jeg stå ved et veiskille i TV karrieren min. Hvis det virkelig ikke feiler meg noe. Hvis jeg virkelig er frisk og fin. Da ser jeg ingen annen utvei enn å stille opp på «Kirurgiske Katastrofer» (TV2 Livsstil). Det er ikke den ting som Paul, Terry og meg ikke kan finne av defekter på en ellers så fin en kropp.

Hvis jeg derimot er syk. Hvis en karriere på TV er for mye for et svekket sinn i en kropp overeksponert for sterkt studiolys. Da ser jeg ingen annen mulighet.

Da vil jeg melde meg på «Eventyrlig Oppussing» (TV3). Jeg er sikker på at Halvor og meg kan få inn ei ny trapp.

Og med det er gullrekka slutt for denne gang.

Ha en fin TV-kveld.

ErH