Priskrig på julevarer

KIWI: Butikksjef for Kiwi Birkeland, Kai Erik Lund.

Kiwi byr opp til priskrig, men prisene hos Coop Extra er like rimelige.

– Priskrig på julevarer har blitt en hyggelig juletradisjon for oss i Kiwi, og nå kutter vi juleprisene igjen for femte år på rad. Kiwi er den billigste lavpriskjeden, og det er vi som presser prisene ned, sier butikksjef Kai Erik Lund hos Kiwi Birkeland.

Han forteller at kjeden i midten av november justerte ned prisen på en rekke julevarer.

– Mandag klokka 07.00 tok vi et nytt jafs, og kutta enda mer. Da satte vi nemlig ned prisen på mange av de viktigste varene til jul med opptil 32 prosent, sier Lund til Birkenesavisa.

Skal du i gang med julebaksten frister han med mandler i løsvekt og melis som er satt ned henholdsvis 16 og 28 prosent.

– Kundene våre skal være trygge på at de får den billigste maten hos oss på Kiwi Birkeland, uansett om det er hverdag eller fest. Vi gir oss aldri på pris, og skal jobbe for at julehøytiden blir så billig som mulig for alle våre kunder, sier butikksjefen.

Hos konkurrenten Coop Extra et par mandelkast sør på Strøget, er butikksjefen på ferie. Birkenesavisa får dermed ingen kommentar til at konkurrenten i grønt byr opp til dans.

Prisen på hyllene taler imidlertid et klart språk, og en stikkprøve viser at begge butikkene må finne fram danseskoene dersom det virkelig skal svinge av priskrigen. Mandlene til kransekaka er like billige hos Coop når Birkenesavisa er innom.

Melisen til glasuren er ei knapp krone billigere hos Coop Extra for samme lavprismerke. Det samme gjelder juleposteien fra Gilde. Geisha grøtris har lik pris i de to butikkene, og det har også Tine Edamer.