Vil tilbake til Birkeland

VIL TILBAKE: Kenny Wong og kona Koi Anh Luu vil gjerne tilbake med kinarestauranten på Birkeland. De håper ting ordner seg raskest mulig, og vil gjerne tilbake i det gamle bygget. I mellomtiden konsentrerer de seg om driften ved Sakura Sørlandsparken.

Da kinarestauranten Sakura ble totalskadet i brann i sommer bestemte Koi Anh Luu og mannen Kenny Wong seg tidlig for at de ville starte opp igjen på Birkeland.

Koi Anh Luu og Kenny Wong startet opp Sakura kinarestaurant på Strøget sommeren for 12 år siden, og har lagt ned utrolig mye arbeidsinnsats for å bygge opp restauranttilbudet i bygda.

– Brannen var tragisk for oss, for huseier, og for kundene våre. Vi kunne satt oss ned og sagt stakkars oss, men det hjelper lite. Nå dreier det seg om å ta vare på kundene våre, og strekke oss lenger enn noen gang, sier Wong til Birkenesavisa.

Ett tegn på akkurat det er matleveringene. For å ta vare på sine gode og trofaste kunder, som savner kinarestauranten, leverer Wong flere ganger i helgen mat opp til Birkeland. Det gjør han helt uten prispåslag, men for å holde kundeforholdet vedlike.

– Det virker som de er veldig fornøyde med det. Det vanker i hvert fall ofte tips, sier han og smiler.

– Hvorfor leverer du gratis til Birkeland?

– Fordi jeg elsker Birkeland, og er takknemlig for de årene vi drev der, og ønsker å gi noe tilbake. Det gikk greit på Birkeland, og vi hadde god lokal respons. Det er noe av grunnen til at vi vil gjøre vårt ytterste for å holde på de gode kundene, sier han.

To ben å stå på

De stod ikke helt på bar bakke etter brannen. Siden sommeren har de fokusert på det de kan gjøre noe med, og det er driften av deres andre restaurant. For tre år siden startet de opp kinarestaurant også i Sørlandsparken, og det er fra kjøkkenet her Wong leverer middag til Birkeland.

2019 har vært et godt år for driften i Sørlandsparken. Men også her vil han trekke frem drahjelpen fra Birkelandsfolk.

– De spiser her og de anbefaler det for andre. De sprer ryktet vårt, slår de fast.

En drøm

Wong hadde har mer enn 20 års erfaring som kokk, før han startet opp på Birkeland. Han har vært kokk i Oslo, Arendal og i Malaysia.

– Det var en drøm for meg å starte opp på Birkeland. Jeg hadde gått med tanken i flere år. At det ble Birkeland, var ganske naturlig. Jeg elsker Birkeland. Å drive Sakura her gav meg veldig mye. Det er en stille og fredelig plass med mange flotte kunder, sier Wong.

Det er ofte kona Koi Anh Luu som har frontet kinarestauranten. Men hun synes det er på sin plass at det er Kenny som får all ære for hva Sakura er og står for.

– Det er Kenny som er Sakura. Det er han som gjør all jobben og har all kunnskapen. Han snekret og lagde interiør, løsninger og design. Han brukte mye mer tid der en hjemme. Han lager menyer og maten. Jeg er bare med på løpet som tolk, medhjelper og talsperson, sier Luu.

Han omtaler det som krevende å se brannen herje med livsverket.

– Det er livet mitt, og hjertet er nå knust. Det var forferdelig å se på at hele livsverket brant opp på fem korte timer.  Vi har puttet utrolig mye arbeid i det, og jeg fikk vondt langt inn i hjertet. Det var en rar følelse. Stedet du har tilbragt så mye tid, og så er det plutselig vekk, sier han.

Vil tilbake

Han lover imidlertid at de skal komme tilbake, og da fortrinnsvis i samme bygget.

– Vi følger med og håper på en avklaring snart. Vi kan ikke vente alt for lenge med å starte opp igjen. Da må vi eventuelt se etter et nytt lokale. Vi er veldig takknemlig overfor huseier Pål Frigstad. Vi har leid hos han i 12 år, og har hatt et utrolig godt samarbeid. Men det er ikke bare han vi er takknemlige for. Vi er og veldig takknemlige overfor alle våre flotte kunder, sier Wong.

De vil tilbake i det gamle bygget. Om det blir vanskelig, eller vil ta for lang tid, må de vurdere andre lokaler.

– Sakurabygget fungerte fint for oss. Vi kunne ikke hatt noe bedre lokale på Birkeland, slår de fast.