Stor opptur tross tap

GODE JUNIORER: BIL-trener Nils Olav Bjelland (t.v.) og Edvard Wisløff Ohrvik.

Mandagens nabooppgjør mot Lillesand endte 1-3, og tap hjemme i Birkenesparken, men var likevel en opptur for Birkenes sitt herrelag.

Slike lokaloppgjør er som regel åpne kamper hvor det meste kan skje. Men tatt i betraktning sesongens resultater så langt måtte gjestene fra Lillesand finne seg i å være store favoritter. Birkeneslagets trener Nils Olav Bjelland var opptatt i Heimevernet, og overlot derfor kampledelsen til Gisle Stavland og Audun Rislå. Til tross for tap så de veldig mye positiv å ta med seg videre.

Opptur

– Vi kom litt dårlig ut det første kvarteret og lå under 2-0, deriblant et selvmål av det uheldige slaget. Derfra og inn gjennomfører vi en veldig god kamp. Spillemessig er det en stor opptur. Vi var enige om en kampplan i forkant, og den gjennomfører vi veldig bra, sier Stavland.

Etter det første kvarteret er laget hakket hvassere, spiller god fotball og ruller opp flere gode angrep. Birkenes reduserer til 1-2 og burde utlignet til 2-2 til pause, påpeker han.

– Knut Arild Espegren har et skudd i underkant av tverrliggeren blant annet. Ti minutter ut i andre omgang får David Christiansen sitt andre gule kort, og med en mann mindre på banen gir det kampen litt andre forutsetninger, og Lillesand går etter hvert opp til 1-3, sier Stavland, og legger til:

– Likevel matcher vi Lillesand godt gjennom kampen og produserer flere sjanser.

Kompakte

I mai endte tilsvarende oppgjør 4-1 i Lillesands favør hjemme på Lillesand stadion. Siden den gang har det blitt flere tap enn seire for guttene i hvit og blått.

– Vi har hatt noen tunge resultater bak oss, men her viser vi at vi kan levere bra mot et av divisjonens beste lag. Etter sist kamp fokuserte vi på å holde lagdelene kompakte, og holde avstandene. Spillerne hadde full konsentrasjon og jobbet utrolig godt. Det er selvfølgelig bittert å tape, men sjelden vi får så mye ut av en kamp likevel. På vårt beste er vi bedre en tabellsituasjonen tilsier, avslutter Stavland.

Om de får noen resultat allerede i neste kamp gjenstår å se. Oppgaven blir i hvert fall knalltøff når den ubeseirede serielederen Trauma tar imot Birkenes på torsdag.

KAMPFAKTA
BIL – Lillesand 1-3 (1-2)
Bane: Birkenesparken
Mål: 0-1(10), 0-2 (12), 1-2 Rune Imenes, 1-3 (70).
BILs lag (1-4-3-3): K. Fossdal, E. Ohrvik, P.C Møller. H Flaa, A. Moldal, D. Christiansen, H. Selmani, S. Martinsen, K.A Espegren, R. Imenes, J. Bergstøl. Innbyttere: A. Maxharraj for J. Bergstøl, V. Frigstad for R. Imenes

Birkenesavisas spillerbørs:
3 poeng: Edvard Ohrvik
2 poeng: Hysen Selmani
1 poeng: Håkon Flaa