Knusende seier

MÅLSCORERNE: Christina Stray Imenes (f.v.), Trine Birkeland (2), Tonje Strigen Reiersølmoen, Johanne Sørlien (3) og Hanne Mollestad satte inn målene I torsdagens 8-1-seier over Våg 2. FOTO: Thomas Salvesen

Åpna høstsesongen med storseier.

Birkenes ILs fotballdamer i 4. divisjon fikk en god start på høstsesongen da Våg 2 gjesta Birkenesparken. BIL-damene ga seg ikke før det sto 8-1 i målprotokollen.

– Vi lykkes godt med kampplanen der vi ønsket backene høyt i banen og at vi skulle på med motsatt kant i boksen. Utover i kampen var vi totalt dominerende og hadde mange flotte angrep, nøyaktig etter slik vi ønsker å spille, sier trener Trond Endresen, etter oppvisningen på eget kunstgress torsdag kveld.

BIL-treneren er naturlig godt fornøyd med kampen.

– Vi leverer angrepsspill som er helt fantastisk. Veldig gøy å se at vi får til det vi trener på, sier Endresen til Birkenesavisa.

Han forteller at laget har hatt søkelys på å utvikle spillet sitt, spesielt på å flytte backene høyt i banen og få til gode innlegg mot motsatt kantspiller som kommer på løp inn i boksen.

– Det synes jeg vi får til i denne kampen, og det gleder meg virkelig, sier en fornøyd Trond Endresen.

Han håper BIL-damene fortsetter framgangen i de neste to kampene. Da venter nemlig de antatt sterkeste motstanderne Gimletroll 2 og Vindbjart.

– Det blir nok atskillig tøffere, tror Endresen.

Tidlig mål

Den første ballen ligger i nota bak Våg-målvakten allerede etter fem minutter når et hjørnespark fra Hanne Helleland lander perfekt på pannebrasken til Johanne Sørlien som sender kula utagbart i nettet i lengste hjørne.

Etter et noe rotete første kvarter lykkes bortelaget i å overliste en BIL-målvakt på halvdistanse med et langskudd over målvakt og i mål, og det er balanse i regnskapet. De neste minuttene dominerer hjemmelaget og produserer flere sjanser og skudd som fort kunne gitt uttelling.

Den får de etter 23 minutter når – vanligvis – midtstopper Trine Birkeland viser at hun kan gjøre vei i vellinga også som spiss. Lysluggen utnytter et sleivspark i gjestenes bakre rekker, fosser alene igjennom og scorer sikkert under målvakt. Fire minutter etter er det Hanne Mollestad tur til å komme på scoringslista når hun avslutter et pent angrep med å sette ballen kontrollert til side for målvakt.

BIL dominerer

Nå styrer birkenesdamene kampen fullstendig, og gjestene sliter med å skape spill og sjanser. Fem minutter før hvilen er det bare millimetere som hindrer Trine Birkeland i å bli tomålsscorer når hun setter returen etter en redning på streken knallhardt i tverrliggeren.

Den omskolerte midtstopperen bruker imidlertid ikke lang tid på å bearbeide skuffelsen. To minutter etter tar hun Våg-forsvaret med på løpetur, vender bort midtstopperen og setter inn sitt andre mål for kvelden under målvakt.

Innbytter sentral

I andre omgang fortsetter hvittrøyene å dominere både banespill og sjanseproduksjon. Omgangen er bare tre minutter gammel når innbytter Tonje Strigen Reiersølmoen legger på til 5-1 med et frispark fra 25 meter.

Få minutter etter får publikum virkelig valuta for turen når høyreback Marte Mosfjell finner Tonje Strigen Reiersølmoen på midtbanen. Midtbaneeleganten flikker videre til Trine Birkeland som stormer mot mål. Uselvisk legger hun ut til Elice Kræmer på høyrekanten som slår et perfekt, lavt innlegg inn i boksen. Der kan Christina Stray Imenes enkelt bredside inn 6-1. Kampens flotteste angrep, tatt rett ut av læreboka.

Venstreback med hattrick

Reiersølmoen er involvert i flere gode BIL-sjanser, men det er Johanne Sørlien som setter inn BILs syvende for kvelden når hun finter ut en Våg-forsvarer setter ballen knallhardt i nettet fra hjørnet av 16-meteren.

To minutter før full tid fullfører venstrebacken hattricket ved å vende bort en Våg-forsvarer og banke lærkula knallhardt i nærmeste kryss fra cirka 20 meter. I siste spilleminutt har innbytter Eline Nordanger en kjempesjanse til å legge på til 9-1, men er uheldig med treffet på ballen, og skuddet går over.

Kampfakta

Birkenes – Våg 2  8-1 (4-1)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (5) Johanne Sørlien, 1-1 (14), 2-1 (23) Trine Birkeland, 3-1 (27) Hanne Mollestad, 4-1 (42) Birkeland, 5-1 (48) Tonje Strigen Reiersølmoen, 6-1 (51) Christina Stray Imenes, 7-1 (69) Sørlien, 8-1 (88) Sørlien

BILs lag (1-4-2-3-1): E. Aanesland – M. Mosfjell, M.K. Holthe Rismyhr, S.A. Sørlien, J. Birkeland Sørlien – H.S. Aronsen, H. Helleland – E. Skomedal Kræmer, T. Birkeland, H. Mollestad – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: H. Ohrvik, S. Ohrvik, T. Strigen Reiersølmoen, T. Hjorth Hye, E. Nordanger