Historisk kongepokal

SKYTTER: Tor Arnfinn Homme. FOTO: Det Frivillige Skyttervesen

Tor Arnfinn Homme den første som vinner en kongepokal i feltskyting på Landsskytterstevnet.

– Dette er ganske så bra, jeg har ikke vondt en eneste plass akkurat nå. Det er en utrolig fin pokal da, sier Tor Arnfinn Homme til Agderposten.

Under Landskytterstevnet på Evje ble det for først gang satt opp kongepokal i disiplinen feltskyting. Som i fjor, gikk Homme til topps i konkurransen. Ivedølen som har bosatt seg på Drangsholt, nesten på grensa mot Kristiansand, skjøt i et tidlig finalelag og endte med 12/8. Det gjorde fire andre skyttere også, og dermed måtte Homme vente en lang stund før han måtte ut i omskyting.

Til Agderposten forteller Homme at den mentale treninga gir seg betaling i kongepokalen. En prat med sin mentale trener, Thor Einar Holm, gjorde at han fikk tankene inn på rett kjøl foran omskytingen. Homme mener det er en fordel å skyte tidlig, til tross for ventetida på eventuell omskyting.

– Så absolutt – det er en fordel. Jeg kan ha et lavt press på meg selv. Jeg kunne nok klart det om jeg var i det siste laget også, men generelt er det en fordel å være tidlig, sier han, og forklarer:

– Jeg brukte ventetida til å følge med på de som skjøt finfelt og gledet meg over de gode prestasjonene de leverte. Det var med på å gi meg inspirasjon.

Også i omskytingen skjøt han 12/8, noe ingen av de andre klarte å utfordre.

– Jeg skjøt så kontrollert som jeg kunne. Jeg var offensiv med avtrekk, selv om jeg hadde en bevegelse i våpenet så gikk det inn, sier han til Agderposten.

Homme skyter for Kristiansand og Omegn Skytterlag.