Stjerne på hjemmebane

AUTOGRAFJEGERE: Lars Helge Birkeland deler ut autografer til de yngste skiskytterne i Birkenes idrettslag. På bildet er det Ida Osmundsen, Julia Glamsland og Helene Bjærk Pindard som får navnetrekket til verdensmesteren.

Unge skiskytterspirer flokket seg rundt klubbens store stjerne under gullfesten.

– Skiskyttergruppas gullfester er arrangert med god samvittighet i mange år. Nå har vi ikke lengre plass til alle deltakerne i kantina på Uldal, så vi har flytta festen til idrettshuset. I år er vi over 80 deltakere, sier Atle Uldal, som leder skiskyttergruppa i Birkenes idrettslag.

I år har gruppa 46 aktive løpere, noe som tilsvarer en dobling om man ser kun få år tilbake i tid. Uldal forteller om god rekruttering til skiskyttersporten både i Lillesand og Birkenes.

– Vi gir oss ikke med dette, og kjører ny rekrutteringsrunde til høsten. Vi skal rekruttere videre, og allerede 28. august er vi i gang med første samling, sier han.

14 nye rekrutter

Den tilbakelagte sesongen er det 14 løpere som har fullført sitt første år som skiskytter i Birkenes idrettslag, og dermed har fullført det som kalles skiskytterskolen.

– Skiskyting er gøy fordi man både skyter og løper. Det er litt av hvert, sier Julia Glamsland.

Sammen med de andre rekruttene fikk hun diplom og oppmerksomhet under gullfesten.

– Ja, det er gøy at vi gjør så mye forskjellig, sier Helena Bjærk Pindard.

Jentene understreker at de veldig fornøyd med treneren, Olav Aabel.

– Før synes jeg det var gøy å skyte og gå på ski, og når vi nå har fått en så flink trener er det veldig gøy å kombinere begge deler, sier Mari Haabesland.

14 NYE SKISKYTTERE: Skiskyttergruppa i Birkenes idrettslag har siste sesong fått 14 nye skiskyttere som har fullført skiskytterskolen. Flere av dem fikk diplom under gullfesten torsdag kveld.

På autografjakt

Mens skiskyttergruppa forsyner og fortærer en skikkelig svær bløtkake, benytter jentene seg av sjansen til å få autografen til klubbens egen verdensmester. Lars Helge Birkeland blir på et tidspunkt omringet av unge rekrutter som vil ha et tusjstrøk på trøya.

– Det er jo kult at vi har en så god løper i klubben, sier Ida Osmundsen.

Dessuten kan det bidra til motivasjon.

– Ja, det betyr jo at man kan bli verdensmester selv om man ikke representerer en stor klubb, og det gir motivasjon til å stå på og gjøre en god jobb, sier Julia Glamsland.

Verdensmesteren selv forteller til Birkenesavisa at det alltid er stas å komme til Birkeland. Til gullfesten kom han direkte fra trening, og rakk ikke hjem til foreldrene på Mollestad en gang. Men både foreldre og kona Fanny ble med på festen.

– Hva er ditt beste tips til rekruttene i klubben?

– De må bare ha det så gøy som mulig, og prøve mye forskjellig. Så får vi håpe de velger skiskyting når de blir 13-14 år, og etter hvert begynner på videregående skole, sier Birkeland.