På rett vei

VERDIFULL: Trine Birkeland har vært ute med skade siden starten av sesongen. Mot Kvinesdal var hun tilbake med et brak og var BILs beste spiller.

Birkenes heva seg fra bortetapet mot Vindbjart i forrige serierunde da de sikra ett poeng mot Kvinesdal i vårens siste hjemmekamp i damenes 3. divisjon.

– Jeg synes vi tar et steg i riktig retning i denne kampen. Kvinesdal er et bedre lag enn Vindbjart som vi tapte for sist, sier BIL-trener Trond Endresen etter oppgjøret i Birkenesparken onsdag kveld.

Kampbildet bar preg av to lag som virkelig ville vinne, det var mange dueller og mye kriging på midtbanen. Mens gjestene sto for det meste som var av finspill, var det vertene som produserte de største sjansene.

BIL tar ledelsen

Birkenes tar ledelsen etter 11 minutters spill, når Johanne Sørlien header en perfekt slått corner fra Hanne Helleland rett på keeper og følger opp med å dunke returen i nettaket fra kort hold. Etter dette er det veldig jevnt.

Det produseres lite sjanser, men Kvinesdal er et godt lag, og BIL-damene må stå på for å holde unna. Kvarteret før pause rakner det, når en dårlig klarering lander rett i beina på en Kvinesdal-spiller. Langskuddet suser i nettet til side for BIL-keeperen.

Kjempesjanse

Rett før utligninga blir kaptein Christina Stray Imenes frispilt, men får ballen på feil fot og skuddet går rett på Kvinesdals målvakt.

– Synd vi ikke får 2-0 i stedet for 1-1 der, for det hadde vi trengt, sier BIL-treneren.

Scoringa preger hjemmelaget, som blir liggende bakpå, mens bortelaget får dominere banespillet, dog uten å skape de store sjansene.

Stillingskrig

I andre omgang fortsetter kampen om midtbanen, og det skjer lite foran de to målene. Begge lag prøver seg på langskudd, hjemmelaget med de to farligste, ved Thea Hye og Christina Stray Imenes. Hyes skudd fra 20 meter treffer oversiden av tverrliggeren, mens Stray Imenes skyter like over krysset fra samme distanse.

Syv minutter før full tid er det like før Birkenes får pirka en ny god Helleland-corner over streken. Ordentlig fyr i kampen blir det imidlertid ikke før dommeren blåser av for full tid midt i et Kvinesdal-angrep. Det får det til å koke over for en av bortelagets ledere som får rødt kort for munnbruk.

Viktig spiller

– En typisk uavgjortkamp, men jeg synes vi er et lite hakk bedre enn dem i andre omgang. Da er vi litt flinkere til å stå høyt og tvinge dem til å slå langt. Vi produserer også et par sjanser mer enn dem, oppsummerer Endresen.

Treneren gleder seg over å ha Trine Birkeland tilbake på banen.

– Hun er kjempegod i dag og kjempeviktig for oss, understreker BIL-treneren.

4. divisjon neste

Årets 3. divisjon for damer er innretta slik at de seks beste lagene spiller videre i 3. divisjon etter sommerpausen, mens de seks dårligste må ned i 4. divisjon. Med to kamper igjen av vårserien ligger Birkenes på 7. plass på tabellen og er så godt som klare for 4. divisjon. Endresen lover at laget uansett skal gjøre alt for å vinne begge de to gjenstående kampene, borte mot Lyngdal (3. plass) og Gimletroll 3 (10. plass).