Favorittseier i Holta

TØFFE TAKLINGER: BILs midtstopper Ole Morten Byremo legger ikke fingrene imellom i duellene. Her får han selv en trøkk når en LIL-spiller kommer seint inn i en takling.

BILs unggutter ga Lillesand god motstand, men måtte til slutt se seg slått 4-1 i mandagens lokaloppgjør i 5. divisjon.

Med de tidligere BIL-spillerne Jan Jenssen, Nicolai Aas og Steffen Mollestad – alle med erfaring fra IK Start, Obos-liga- og 2. divisjonsspill – på laget må Lillesand IL i sitt 100 års jubileumsår finne seg i å bære stempelet opprykkskandidat i 5. divisjon avdeling 1. Birkenes IL er på sin side inne i et generasjonsskifte, der halve A-stallen består av juniorspillere. Mot erkerivalen måtte laget i tillegg klare seg uten fire av de beste juniorspillerne grunnet skader og eksamensforberedelser.

Stor innsats

Det så ikke ut til å legge noen demper på hvittrøyenes kampvilje. De tro til så det lukta svidd fra første sekund. Det var også BIL som hadde det første skuddet på mål, etter ti minutters spill, til tross for et spillemessig overtak til vertene. Et par LIL-angrep seinere ligger den første ballen i nota bak BIL-keeperen, når en corner styres i mål fra kort hold. Lillesand fortsetter å dominere banespillet, mens Birkenes kjemper som løver for å hindre dem i å spille seg til sjanser. Etter hvert hardner spillet til, og midtveis i omgangen må BILs unge venstreback Arild Moldal støttes av banen etter en stempling.

MÅLSCORERE: Mens Steffen Mollestad (t.v.) satte inn LILs siste måø på straffe, sørget Ørjan Hansen for BILs trøstemål.

LIL styrer midtbanen

Drøye halvtimen er gått når Nicolai Aas krangler seg gjennom BIL-forsvaret og dobler ledelsen, til protester fra BIL-spillerne som mener det skulle vært blåst for offside. Med Jan Jenssen som midtbanemotor og ballfordeler styrer hjemmelaget det meste som skjer på midtbanen. Men alle i LILs nye sort- og blåstripete drakter er ikke like ballsikre, og fem minutter før pause fosser Knut Arild Espegren nedover høyresida etter et balltap på LIL-midtbanen. BIL-kapteinen finner en umarkert Ørjan Hansen som setter ballen rett på keeper. Returen setter Hansen selv i nettet til 2-1.

Kortvarig glede

Gleden i BIL-leiren blir kortvarig. Bare to minutter etter viser Nicolai Aas hvordan det skal gjøres når han svever høyest på et innlegg fra venstre og setter inn 3-1 med et presist og hardt hodestøt. Helt på tampen av omgangen får Ørjan Hansen tidenes sjanse til å redusere, når Knut Arild Espegren snapper ballen ut av beina på en LIL-forsvarer og finner spisskollegaen alene på 7-8 meters hold. Skuddet går imidlertid rett på keeper. Dermed står det 3-1 til pause.

Straffesituasjoner

To minutter ut i andre omgang roper hjemmelaget på straffe når en LIL-spiller felles på vei gjennom BIL-forsvaret. Dommeren mener taklingen er ren og vinker spillet videre. Få minutter etter drar Knut Arild Espegren seg gjennom LIL-forsvaret og er plutselig alene med keeper. LIL-keeper Mathias Johannessen er imidlertid påpasselig ute og redder mesterlig. BIL-keeper Kenneth Fossdal er ikke like heldig når han ti minutter seinere rykker ut for å stoppe en LIL-angriper på vei gjennom. BIL-keeperen kommer litt for seint inn i taklingen og feller LIL-spissen samtidig som han sjøl får seg en solid smell. Straffesparket setter Steffen Mollestad kontant i nettet.

– Bare en vanlig kamp

Resten av kampen blir relativt sjansefattig, med unntak av et LIL-frispark fra 18 meter som treffer innsida av stolpen og triller ut. Kampen ender 4-1, et resultat Steffen Mollestad lever greit med.

– Alltid gøy å vinne fotballkamper. Det er jo bare en vanlig kamp, hevder den tidligere BIL-spilleren.

Han nekter for at Lillesand er blant opprykksfavorittene.

– Vi har bare fokus på å spille attraktiv fotball, og det synes jeg vi gjør i dag, sier LIL-midtstopperen.

VENNSKAPELIG: Selve kampen var prega av harde taklinger og mye tøft spill. Før og etter kampen var imidlertid tonen gemyttlig spillerne imello

Sliter med å score

– Vi slipper inn for lette mål på dødballer, og så sliter vi med å score. Dét må vi jobbe med, påpeker BIL-kaptein Knut Arild Espegren.

Han innrømmer at erkefienden har et godt lag denne sesongen.

– De har spillere med erfaring fra mye høyere nivå enn dette. Det er aldri gøy å tape fotballkamper, men vi har et ungt lag der det er viktig å vise at vi jobber sammen, og det synes jeg vi gjør i dag, sier BIL-kapteinen.

God laginnsats

BIL-trener Nils Olav Bjelland er også fornøyd med innsatsen til unggutta i hvitt.

– Veldig bra innsats. De løper beina av seg, sier BIL-treneren. Han synes taktikken med å ligge kompakt og tvinge Lillesand til å slå langt fungerte, men så var det disse dødballene, da.

– De får første målet på en corner. Vi sliter også med å rydde unna innlegg fra sidene. Der må vi bli tøffere, innrømmer Bjelland.

LIL på 3. plass

Seieren sender Lillesand opp på 3. plass på tabellen. Med seks poeng på fire kamper ligger lillesanderne á poeng med tabelltoer Trauma, men med dårligere målforskjell. Froland leder serien suverent med full pott på sine fem første kamper. Birkenes og Risør bekler de to siste plassene, begge med null poeng.

Så spørs det, da, om birkenesingene klarer å kapre sine første seriepoeng kommende mandag, når tabelltoer Trauma gjester Birkenesparken. Avspark 19.30.