Barn rydda søppel

FLINKE: Fra venstre: Silje, Sondre Wersland, David Nystøl Søhagen, Andrea Vennesland, Linnea Wersland og Ida Emilie Alvseike. Mirjam Wersland var også med, men er ikke på bildet.

Barna i Rennemoen arrangerte ryddedag.

Onsdag etter påske arrangerte barna i Rennemoen søppel-rydde-dag. De møttes på ettermiddagen med søppelsekker og hansker klare for å rydde langs grøftene og i løpet av 1,5 timer samlet de hele seks søppelsekker, rapporterer Ida G. Alvseike til Birkenesavisa. Til slutt venta det en stabel med vafler – velfortjent etter en god innsats.

Gratis ryddepakker

Ønsker du å bidra til å holde det rent og ryddig rundt om i kommunen? Da kan du forøvrig få gratis poser og hansker hos kommunen.

«Dessverre ligger det mye søppel mange steder, og det er behov for at mange gjør en innsats for å rydde opp. Birkenes kommune er veldig glad for alle som vil bidra til å holde omgivelsene rene og ryddige», skrive kommunen på egne nettsider.

For å gjøre det enklere for frivillige søppelplukkere, tilbyr kommunen gratis ryddepakker til bruk ved ryddeaksjoner og innsamling av eget og andres avfall på tur.

Ryddepakkene, som består av søppelsekker, poser og hansker, har kommunen fått fra Hold Norge Rent. Utstyret kan hentes i sørvistorget på kommunehuset.