Stor trafikk til Heimdalsknuten

FAMILIE: Storfamilien Ånesland på Heimdalsknuten.

I løpet av påskehelga har over 150 personer skrevet navnet sitt i boka på Heimdalsknuten.

Det er like mange som det har vært der siden høsten 2018. Det har vært jevn trafikk hele tiden, men aller mest mot slutten av påska. 2. påskedag traff jeg storfamilien til Unni og Rudolf Ånesland der på ettermiddagen, og mens vi pratet kom det flere andre ungdommer opp. Underveis hadde jeg truffet på Anny Mosfjeld Thorbjørnsen og Jon Thorbjørnsen som tidligere på dagen hadde vært på Håstølknuten, men som nå ble med meg på en liten avstikker til Fantestaua; en liten heller som er en miniutgave av Råmundhelleren. Denne avstikkeren tas det sikte på å få merket i løpet av året.

På vei ned Trolldalsveien mot Heimdal ble nok de fleste overrasket over hvor mye snø som fortsatt lå i veien. Sjefsgubben vurderte å sende en hasteinnkalling til Gubbene om at de måtte finne fram skia igjen og ta sesongens siste Gubbetur, men lot det likevel være. Responsen ville nok vært lik den en selger får når han forsøker å selge sand i Sahara.

Skolehuset på Heimdal ble også mye besøkt i påska. I alt var det 50 personer som skrev seg inn i «gjesteboka». De fleste kommer fra nærområdene, men også fra Tromsø, Trondheim, Kristiansand og Grimstad finner besøkende veien. Det er jo artig!

Takk til alle som har lagt turen til Heimdalsbygda i påska!

Olav Heimdal

FANTESTUA: Anny Mosfjeld Thorbjørnsen og Jon Thorbjørnsen ved inngangen til Fantestaua. Den går to til tre meter inn i fjellet.