Storseier i første hjemmekamp

MÅLSCORERNE: Eline Jansen Nordanger (f.v.), Tonje Strigen Reiersølmoen, Johanne Sørlien (2), Hanne Helleland, Elice Kræmer (2) og Christina Stray Imenes (3) sørga for tosifra i BIL-jentenes første hjemmekamp i årets 3. divisjon.

Én middels og én god omgang, seks målscorere og ti mål. Det er fasiten etter BIL-jentenes første hjemmekamp i årets 3. divisjon.

Mandalskameratene kom til Birkenesparken med 0-19 i målforskjell etter et brutalt møte med Lyngdal i første serierunde. At laget hadde kun 11 spillere til rådighet i den aktuelle kampen er nok en del av forklaringen.

I Birkenesparken stilte mandalittene med full reservebenk, og BIL-trener Trond Endresen advarte sine spillere mot å ta lett på kampen. Det gjorde de da heller ikke, men MK-jentene ga hjemmelaget god motstand i første omgang.

Tidlig ledelse

Til pause sto det 3-1, etter 45 minutter med stor BIL-dominans, uten at laget klarte å produsere de helt store målsjansene. Elice Kræmer ga vertene ledelsen fra kort hold etter bare 50 sekunder, men MK slo tilbake på en kontring etter ti minutters spill, stikk i strid med spillets gang.

Hjemmelaget svarte umiddelbart, og igjen var det Kræmer som var frampå, denne gang på et gjennomspill som hun trillet forbi keeper og i mål. Midtveis i omgangen drar kaptein Christina Stray Imenes seg gjennom MK-forsvaret og setter ballen enkelt i nettet til 3-1.

Pausepraten virker

I pausen maner Endresen sine spillere til å senke skuldrene, få ballen ned på bakken og prøve å spille seg til sjanser. Det gir resultat umiddelbart. To minutter ut i andre omgang er Eline Jansen Nordanger påpasselig framme på en corner og dytter ballen over målstreken til 4-1. To minutter etter er Christina Stray Imenes alene igjennom, men keeper redder skuddet fra skrått hold.

Ni minutter ut i omgangen ser Tonje Strigen Reiersølmoen at MK-keeperen står langt ute og lobber vakkert inn 5-1 fra 35 meter. Fire minutter seinere er det klart for Christina-show, når BIL-kapteinen dribler av keeper og setter ballen i stanga, for så å fange opp returen, drible av forsvaret på nytt og sette ballen i nettet fra nesten død vinkel. 6-1.

Praktscoring

Stray Imenes setter også inn 7-1-målet fra skrått hold fem minutter etter. Ytterligere fem minutter er gått når Hanne Helleland lader kanonen på 20 meters hold og sender et prosjektil i krysset til 8-1. To minutter seinere dunker Johanne Sørlien ballen i nettet fra skrått hold etter corner, og det står 9-1. Da skulle man tro at lufta hadde gått ut av MK-ballongen, men den gang ei.

Fem minutter før slutt plukker enn grønntrøye opp et uheldig utspill og sette inn kveldens andre redusering. Flere mål får ikke gjestene. Det gjør derimot vertene, når Johanne Sørlien header inn 10-2 i siste spilleminutt, etter en corner fra banens beste, BILs ballsikre midtbanemotor Tonje Strigen.

Åpna målkontoen

Fjorårets suverene toppscorer Christina Stray Imenes synes det er greit å åpne målkontoen med hattrick på hjemmebane.

– En god følelse, sier BIL-kapteinen, og legger til:

– Vi har full kontroll, men er litt slurvete i første omgang. Da stresser vi litt, men så er vi litt bedre etter pause. Da treffer vi mer.

God Lillesandsduo

Kapteinens analyse støttes av trener Endresen.

– En svak første omgang, da stresser vi mye og gjør mye rart. Første halvdel av andre omgang er mye bedre, men vi brenner mye sjanser, spesielt mot slutten, sier BIL-treneren.

Han trekker fram Hanne Helleland og Lillesand-importene Tonje Strigen Reiersølmoen og Maren Holthe Rismyhr som lagets beste spillere.

– Tonje er i en egen divisjon når det gjelder pasningssikkerhet idag. Hanne gjør også en god kamp, selv om hun ikke er frisk, og Maren er veldig rolig og god med ball bak der, sier Trond Endresen.

Seieren sender BIL-jentene opp på 4. plass på tabellen etter to kamper. Lørdag venter Søgne borte.

Kampfakta

Birkenes – Mandalskameratene 10-2 (3-1)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (1) Elice Kræmer, 1-1 (10), 2-1 (11) Kræmer, 3-1 (20) Christina Stray Imenes, 4-1 (47) Eline Jansen Nordanger, 5-1 (49) Tonje Strigen Reiersølmoen, 6-1 (58) Stray Imenes, 7-1 (63) Stray Imenes, 8-1 (68) Hanne Helleland, 9-1 (70) Johanne Sørlien, 9-2 (85), 10-2 (90) Sørlien.

BILs lag (4-2-3-1): H. Ohrvik – C. Fjordholm, J. Sørlien, T. Birkeland, M. Mosfjell – H. Helleland, T. Strigen Reiersølmoen – M. Strigen Thorland. E. Kræmer, H. Mollestad – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: E. Aanesland, T. Hye, H.S. Aronsen, T. Frigstad, M.K. Holthe Rismyhr, E. Jansen Nordanger.