Hjelp etter vannskade

VERDIFULL STØTTE: Ørjan Knutson i Sparebanken Sør er glad for å støtte opp om en god sak, og kunne lørdag levere en sjekk på 25.000 kroner til Friends, for opprusting av deres vannskade lokaler. Fra venstre Hui-Ann Hauge Risøy, Ingrid Johanne Nordvoll, Leanne Abrahamsen (leder). Bak fra venstre Aleksander Rugsland, Ørjan Knutson (banksjef), Eirik Åtland (leder) og Martin Jensen.

Friends får 25.000 kroner fra Sparebanken Sør for å kunne ruste opp lokalene sine etter en større vannskade.

Ungdomsklubben Friends i Birkeland frikirke søkte etter totalt 25.000 kroner til blant annet nytt gulv og innredning. Friends holder til i kjelleren i frikirka i motellbygget på Strøget. Frikirka gjennomgår for tiden en stor ombygging, og da taket ble revet fikk de en del vannskader, som gikk ut over ungdomsklubbens lokaler.

– Det betyr selvfølgelig veldig mye for oss. Vi hadde ikke forventet det, og etter vannskadene følte vi at vi stod litt på bar bakke, sier Leanne Abrahamsen, leder i Friends, og legger til:

– Det betyr også at vi er roligere for at vi kommer i mål på en god måte. Vi kan ta oss litt tid og gjøre en ordentlig jobb. Vi rekker ikke å være ferdig til åpningen i Frikirka i april, men regner med en fin åpningsfest etter sommeren.

Basert på dugnad

Akkurat nå går det meste av ungdommens dugnadsinnsats med på selve frikirka. Så får de heller prioritere ungdomslokalet etter den store åpningshelga.

– Det er mye å gjøre, og alt baseres på dugnadsarbeid. Vi har mye flink ungdom og deres foreldre som bidrar godt med maling og rydding, sier Abrahamsen.

I søknaden forteller de at arbeidet gjøres i sin helhet på dugnad, men at de trengte hjelp til å kjøpe materialer som isopor, sponplater og laminat for totalt 20.000 kroner. I tillegg trengte de innredning for 5.000 kroner. Søknaden ble i sin helhet innvilget, og lørdag ettermiddag kunne fornøyde ungdommer ta imot en sjekk på 25.000 kroner fra Ørjan Knutson, banksjef i Sparebanken Sør Lillesand.

Abrahamsen håper ungdomslokalet i sentrum vil yre av liv og komme hele bygda til gode. Det er ikke mange plasser på Birkeland som ungdommer kan samles i helgen. Hun forteller videre at de er flinke til å finne billige ting på nett og i bruktbutikker. Annenhver lørdagskveld samles opptil 60 ungdommer fra 8. klasse og eldre i klubblokalene.

Imponert

– Det at det er en klubb med mange ungdommer, stor dugnadsvilje og et konkret mål, er noe vi setter pris på, og gjerne støtter, sier Ørjan Knutson, banksjef i Sparebanken Sør Lillesand.

Han synes det er veldig hyggelig å kunne dele ut disse pengene.

– Jeg ble imponert over arbeidet de allerede har lagt ned. Tidligere på dagen var veldig mange engasjert i dugnadsarbeid. Det var helt tydelig en engasjert og aktiv gjeng, og det var hyggelig å kunne treffe brukerne. Den slags engasjement er viktig for bygda og noe vi absolutt applauderer. Om vi kan bidra til at de de kommer fortere tilbake i lokalene sine, så er det utrolig hyggelig, sier Knutson