Ble årets amatørtrener

NY HEDER TIL KARLSEN: Ernst Karlsen ble kåret til Årets amatørtrener under helgas travgalla i Sørlandets travpark.FOTO: Roger Svalsrød / Hesteguiden.com

Under helgas store travgalla ble Ernst Karlsen kåret til årets amatørtrener.

– Jeg var den beste dette året, uten tvil, sier Ernst Karlsen til Birkenesavisa ubeskjedent.

Under travgallaen samles travfolket i Agder for å hedre fjorårets beste prestasjoner på travbanene. Sørlandets beste trenere, oppdrettere og hester får velfortjent heder. I dette selskapet stikker Ernst Karlsen fra Steinsvann av med prisen som beste amatørtrener, noe han har gjort flere ganger de siste årene.

Karlsen var selv ikke tilstede under travgallaen men var godt tilfreds med tildelingen da Birkenesavisa kontaktet ham etter prisutdelingen.

Årets heder skyldes i stor grad resultatene Karlsen oppnådde med Møller Tor, en hest han eide sammen med Tveitmannen Tor Birger Krageboen. Nå står Krageboen alene som eier av travtalentet og Karlsen starter arbeidet med å skape en ny vinnerhest fra stallen på Steinsvann.

Nytt talent

– Jeg har som regel bare en hest å satse på. Det er ikke som de store profesjonelle trenerne som kan plukke fra mange titalls talenter i stallene sine. Men opp gjennom årene så har historien vist at jeg har klart å skape gode resultater av det jeg har, sier Karlsen.

Akkurat nå jobber han mest med treårige MyAmazingDreamsom han forventer mye av i år.

– Ja, jeg forventer vel egentlig alltid mye av hestene mine. Men jeg prøver alltid å bedømme dem ærlig, og stille forventningene deretter. Akkurat MyAmazingDream tror jeg blir en veldig bra hest, sier han til lokalavisa.

I tillegg til stortalentet har han to toårige hopper i stallen, og en hospiterende hest han prøver å få orden på.

Trapper litt ned

– Jeg er født i 1950, og erkjenner vel at jeg ikke akkurat har mesteparten av livet foran meg. Jeg tenker av og til på om det er et annet liv der for meg etter hestene. Men jeg fortsetter nok litt til, dog med stadig færre hester, sier Karlsen, og fortsetter:

– Jeg har levd med hest hele livet, og det har gitt meg ufattelig mange gleder. I hodet dreier det seg om hest nesten hele tiden, så det er vanskelig å se noe annet der fremme. Jeg trenger aktivitet. Jeg er ikke skapt for å sitte i en leilighet å glo. Jeg må drive med noe hele tida.