Kald OL-oppladning

NY PALLPLASS: Søndag kunne Martin Uldal nok en gang klatre opp på seierspallen etter et norgescuprenn, da det ble 2. plass på sprinten på Os i Østerdalen. Birtkelandsgutten liger nå på 2. plass sammenlagt i sin årsklasse i Norgescupen for junior. FOTO: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe

Norgescuprennene på Os i Østerdalen var Martin Uldals siste test før avreise til Ungdoms-OL i Sarajevo.

– Jeg fikk bekrefta at jeg kan gå bra på ski. Jeg er i alle fall i grei nok form til å gjøre det bra der nede, mener skiskyttertalentet fra Speidervegen på Birkeland.

Han har ikke rukket å tenke så mye på OL ennå, men legger ikke skjul på at en pallplass og OL-medalje ville gjort susen.

– Jeg har vel satt det som mål, og hvis jeg kunne vinne, så hadde jo det vært skikkelig gøy, da. Med et bra løp skal jeg kanskje klare det, sier Martin Uldal som skal gå sprint og normalprogram i Sarajevo. Og muligens mix-stafett, om han blir tatt ut.

Størst sjanse på normalen

Han tror han har størst sjanse til å nå opp på normalprogrammet.

– Kanskje sprinten også, hvis utlendingene ikke går veldig fort på ski. Gjør de dét, så er det vanskelig å hevde seg på sprinten. Den er mer langrennskonkurranse og normalen mer skytekonkurranse, forklarer birkenesløperen.

Avreise fredag

Onsdag denne uka reiser han til Oslo og Olympiatoppen for å gjøre de siste OL-forberedelsene. Fredag setter den norske OL-troppen seg på flyet med kurs for Bosnia-Hercegovina og Sarajevo. 12. februar går skiskyttersprinten, dagen etter går normalprogrammet, mens skiskytterøvelsene avsluttes 15. februar med mix-stafett.

Jeg tror det blir gøy. Det ville vært veldig tøft å komme hjem med en OL-medalje, sier skiskyttertalentet fra Speidervegen på Birkeland.