Hedret på bursdagen

KOLLEGER: En stolt og hedret Nils Gunnar Windsland her flankert av resten av gjengen ved Rasmussen Auto. Kjell Rasmussen, Tommy Smerkerud, Linda Mari Aarstein og Richard Rasmussen.

Tildelt diplom og medalje for lang og tro tjeneste.

– Nils Gunnar Windsland er stødigere enn grunnfjellet, og en drøm å ha som ansatt, sier Kjell Rasmussen, daglig leder ved Rasmussen Auto på Birkeland.

Windsland trodde han skulle på en liten markering på Sakura da han feiret 60-årsdagen torsdag i forrige uke. Planen var et bedre måltid med resten av kollegene på Rasmussen Auto og deres ledsagere. Han ble overrumplet med fanfare fra hornmusikken og Norges Vels høythengende medalje for lang og tro tjeneste.

For å bli tildelt den hedersbevisningen må man ha jobbet hos samme arbeidsgiver i over 30 år. Den milepælen er det lenge siden Windsland nådde. Han har vært i verkstedet ved Rasmussen Auto helt siden 1977, noe som fort nærmer seg 42 år.

Henger med

– Trofasthet, utholdenhet og arbeidsmoral gleder selvfølgelig en arbeidsgiver. Nils Gunnar har så vidt jeg har oversikt over aldri vært borte fra jobb grunnet sykdom. På 41 år. Det er helt utrolig. Eneste unntaket var sommeren 2016 da han knuste ankelen og måtte ta et lengre opphold, sier Rasmussen.

Windsland har vært med på en rivende utvikling i bransjen. Fra å skifte stifter og kondensatorer og reparere startmotorer, til dagens elektriske anlegg med stort innslag av databrikker.

– Jeg er imponert, og synes det er ganske så fantastisk at du henger med i svingene, sier Rasmussen i talen til hedersgjesten, og utdyper til Birkenesavisa:

– Jeg har tenkt på at han burde få en hedersbevisning mange ganger. Men noen ganger kan jeg være en surrekopp og glemme det bort. Nå da jeg så at 60-års dagen nærmet seg tenkte jeg at det kunne være en fin ting å kombinere.

Det er arbeidsgiver som søker om denne hedersbevisningen etter en rekke kriterier.

HEDRET: Hornmusikken spilte opp på Sakura for å hedre Nils Gunnar med nær 60 år i bygdas musikkliv.

Med hornmusikken

– Vi avtalte tidlig bursdagsselskapet, og synes det var naturlig å be også hornmusikken, som Nils Gunnar har viet mye av sin tid til, sier Rasmussen.

En nær fulltallig hornmusikktropp ville gjerne være med å feire jubilanten. Windsland er tydelig rørt da de tok imot ham med hyllesttoner. Arvid Falander forteller at de innad i hornmusikken diskuterte hvor lenge han hadde vært aktiv hos dem. De endte opp med at de mente at 60-åringen nærmest kunne feire 60 års jubileum hos dem.

Han er nær sagt vokst opp i bygdas musikkmiljø og har hatt de fleste verv som går an.

– Og nå er det snart valg igjen, kremter Falander.

Han håper åpenbart på ytterligere 60 år fra mekanikeren fra Vindsland.

Hyggelig sjokk

Eli Ramse i trommegruppa hadde spurt om ett ord som beskrev Nils Gunnar Windsland. Stødig, god, snill og grom gikk igjen. Men for Ramse fremstår han også som en fjern fetter av Reodor Felgen.

– Nils Gunnar finner alltid løsninger, sier hun.

Windsland selv ble naturlig nok rørt over markeringen som kom totalt overraskende på ham.

– Jeg stortrives i jobben min. Selvfølgelig noen dager som er litt tråere, men etter noen dager så går det seg til. Det har vært en trivelig arbeidsplass med gode kolleger, sier han.

HEDER: Det var ordfører Anders Christiansen som på vegne av Rasmussen Auto fikk overrekke hedersbevisningen til Nils Gunnar Windsland. Christiansen satte pris på oppdraget, og synes det var godt å se at noen viste en slik trofasthet og stabilitet. Ikke bare i arbeidslivet, men gjennom solid innsats i det frivillige gjennom mange år viser du deg som en veldig birkenesmann, sa ordføreren.