Sjekk det bordet!

NYTT: Ordfører Anders Christiansen (Ap) er svært fornøyd med kommunens nye vigselsmøbler.

Du kan bli førstemann til å si ja over kommunens nye vigselsbord.

– Er det ikke flott? Dette er solid og dette er Birkenes, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

Han står foran det som objektiv sett må kunne kalles et smykke av et møbel. To stoler med høy rygg, og et solid bord med Mollestadeika utskåret, utgjør kommunens nye vigselsmøbler i et seremonirom på kommunehuset.

I ett år har kommunene hatt ansvar for borgerlige vigsler, og like før nyttår ble de nye møblene fraktet fra Vegusdal til Birkeland. Det er trekunstneren Terje Gordon Jensen som er mannen bak kunstverket.

Helst før valget

– Det er helt fantastisk, og vi kan ikke gjemme det bort. Vi har snakket om å ha det stående i foajeen slik at alle besøkende kan se det, sier Christiansen.

Foreløpig står det altså i et seremonirom tilknyttet kommunens kantine. Foreløpig er det ingen som er viet over bordet. Til tross for at statsministeren i nyttårstalen ba nordmenn lage flere barn, har ikke ordføreren noe lignende formaning når det gjelder ekteskap.

– Men jeg håper jo å få brukt det, og for å være helt sikker bør eventuelle ekteskap inngås før valget til høsten, sier Christiansen, og humrer.

Fire viet i fjor

I Birkenes er det nemlig han, varaordfører Anne Kari Birkeland (KrF), rådmann Anne Stapnes og kommunalsjef Halvor Nes som vier under borgerlige vigsler. Så langt har fire ektepar benytta seg av denne muligheten. Tre par har sagt ja foran ordføreren, og ett par foran rådmannen.

– Jeg var veldig spent før min første vigsel, men det ble veldig flott. Du møter jo mennesker under veldig lykkelige omstendigheter. Halvparten av brudeparene ble forøvrig vigslet ute, sier han.

Ønsker du en borgerlig vigsel på kommunehuset skjer dette i utgangspunktet på fredager mellom klokka 11.00 og 14.00. Enkelte lørdager settes også opp som vigselsdag.

Kommunestyret har vedtatt at vigsler innenfor normal arbeidstid er gratis, mens vigsler utenfor normal arbeidstid, og utenom vanlig vigselsrom på kommunehuset, belastes med 1.000 kroner.