Skyter for Birkenes

HAR MELDT OVERGANG: Fanny Horn Birkeland, her avbildet sammen med ektemann Lars Helge og leder i Birkenes IL skiskyttergruppe Atle Uldal, debuterte som Birkenes-løper i helga med en 10. plass på NM-sprinten på Ål. ARKIVFOTO

Fanny Horn Birkeland tilbake i sporet, og nå går hun for Birkenes idrettslag.

– Det var ikke noe comebacktanke bak det, men jeg driver jo og trener litt og synes det er så gøy å være med i miljøet, så jeg tenkte det kunne være gøy å prøve, sier Oslo-jenta som ga seg med skiskyting på toppnivå etter VM i 2017.

Under lørdagens NM-sprint på Ål i Hallingdal var kona til landslagsløper Lars Helge Birkeland fra Mollestad tilbake med startnummer på brystet og gevær på ryggen. Og 31-åringen var ikke snauere enn at hun plukket ned ni av ti blinker og gikk inn til en 10. plass.

Hadde fullklaff

– Det var litt fifty-fifty hvordan det ville gå ut i fra de få opptredenene jeg har hatt på skytebanen denne vinteren, så sånn sett kan en vel si at jeg fikk full klaff, ler den tidligere Oslo skiskytterlag-løperen, som nå har meldt overgang til ektemannens klubb, Birkenes IL.

– Jeg følte det var litt mindre seriøst hvis jeg bytta klubb, litt mindre press, så ikke Oslo skiskytterlag skulle tenke at jeg var i gang igjen og begynne å regne med meg på et stafettlag eller noe sånt, sier hun.

Støtter gjerne ungjentene

Hun avviser imidlertid ikke at hun kan bli å se på startstreken igjen senere i vinter.

– Jeg synes fortsatt det er gøy å både trene og konkurrere, og hvis jeg kan være med og støtte opp om birkenesjentene som er på vei opp nå, så er det jo bare fint. Kanskje kan jeg bidra på et stafettlag i NM også, hvis anledningen skulle by seg, men jeg har ikke tenkt å ta plassen fra noen av ungjentene, sier Birkeland til Birkenesavisa.

Vanskelige skyteforhold

Tre av ungjentene hun snakker om var på plass på Ål i helga. Åse Marie Rosef skjøt litt for mange bom i vindkastene til å konkurrere om pallplassene på fredagens fellesstart, men staket seg likevel inn til en anstendig 16. plass i 18-årsklassen. På sprinten dagen etter ble det én bom på liggende og to på stående skyting og en 21. plass til jenta fra Nordåsen på Birkeland.

Katinka Dorothea Rayner-Battle Kleveland og Siri Aas i eldste juniorklasse (20-21 år) skjøt begge tre bom på sprinten og ble belønnet med 24. og 27. plass. Kun Kleveland gikk fellesstarten. Det endte med seks bom på de 20 skuddene og en 28. plass.