Full klaff for tøybamse

Klosterskogen: Per Vetle Kals kjører Grace Yoga. Foto: Morten Skifjeld / Hesteguiden.com

Kari Anne Knutsen fra Birkeland har lenge ment at Grace Yoga besitter større kapasitet enn hva hun har fått vist i travbanen. Søndag tok «tøybamsen» fra Åbål en etterlengtet triumf på hjemmebane.

Det var en lykkelig Kari Anne Knutsen som kastet seg rundt halsen på stalljenta Ida-Helene Mellingen da stallhesten Grace Yoga krysset målstreken først på Sørlandets Travpark søndag kveld. Det melder Sørlandets travpark i en pressemelding.

Treneren fra Birkeland har lenge hardnakket påstått at hoppa besitter større kvaliteter enn de hun så langt har fått vist i løpsbanen, og lettelsen var til å ta og føle på da triumfen var et faktum.

– Endelig! Jeg har jo sagt dette i ni måneder nå, fy fader så god hun er! Hun er så tøff, hun har en skalle som er helt rå. Hun har hatt noen dårlige opplevelser, men kommer tilbake og nå tror jeg vi skal få det gøy fremover, sa Knutsen i seiersintervjuet med TV-kanalen Rikstoto Direkte.

Grace Yoga svarte for en svært sterk prestasjon da hun, tross en reise utvendig uten rygg det meste av løpet, slugget seg inn til sikker seier. Da var også tiden inne for en mykere karakteristikk fra Birkeland-treneren.

– Grace Yoga er verdens snilleste hest å holde på med, hun har ingen av de nykkene mange mener at de beste hoppene skal ha. Hun er nesten som en tøybamse å holde på med, sa Kari Anne Knutsen med et stort smil om munnen, etter at Grace Yoga tok sin første seier på norsk jord da hun vant på 1.16,4/2160 meter.