Full fart på Tollnes

Hektisk: Håkon Mellingen Andersen, Per Henrik Hardeberg, Joachim Østerhus og Tor Svendsen opplever stor pågang og hektiske dager i bilverkstedet på Tollnes.

I lokalene til Birkeland Bil yrer det av aktivitet. Tor Svendsen og Joachim Østerhus har økt bemanningen med to nye fjes den siste tiden.

– Det går greit, sier Tor Svendsen på sørlandsk vis. Han legger til at det ville han nok stort sett sagt uansett.

Han er nok litt av det beskjedne slaget, for ting tyder på at det går litt mer enn bare greit. Han og Joachim har drevet bilverkstedet sammen siden i fjor sommer. Da var de helt sikre på at utvidelser av staben var helt uaktuelt. Til tider er de nå fire mann for å holde unna alt arbeidet. Med seg på laget har de fått Per Henrik Hardeberg fra Grimstad, i tillegg har de fått inn en lokal lærling i Håkon Mellingen Andersen.

Per Henrik Hardeberg fra Grimstad er tidligere kollega av Tor fra Abrahamsens Auto. For tiden går han forkurs til ingeniørstudiet ved UiA men han tar gjerne ei økt på verkstedgulvet i ferier eller roligere perioder ved universitetet. Gjennom sommeren er han der når de andre har ferie. Håkon Mellingen Andersen er bosatt på Håbbesland, og er glad for å få muligheten til å ta de to praksisårene hos en lokal bedrift.

Trives

– Det er en himla grei plass å jobbe. Jeg stortrives her. Før jeg begynte her var det mange som sa at jeg ikke kunne fått en bedre lærlingeplass, og det stemmer godt, sier 19-åringen, som tok skolegangen sin på Sam Eyde Videregående skole i Arendal.

Håkon var utplassert ved Birkeland Bil ved to anledninger i fjor, og gjorde så godt inntrykk at de ikke var redd for å ta ham inn i varmen som lærling.

Viktig med lærlinger

– Det var ikke problem å la han jobbe hos oss. Han gjorde et godt inntrykk de korte periodene han var her i fjor og skapte på den måten selv et godt grunnlag for å komme igjen og spør om lærlingeplass. Lærlinger er viktige, og vi satser på dem. Vi har jo selv vært i den situasjonen og er glad for at vi kan gjøre noe for dem. Det er gunstigere lønnsmessig, men det krever også en del av oss. Det er flere nye problemstillinger de må settes inn i og vi må i større grad kontrollere arbeidet, sier Østerhus.

Investert

Østerhus og Svendsen har kjøpt seg inn i selskapet som eier bygget. De legger vekt på at det er en langsiktig fornuftig investering, og at når sjansen bød seg var det naturlig å kjøpe seg inn i bygget.

– Vi ser på det som ei sparebøsse, og det er klart mye gunstigere å betale leie til oss selv, sier Østerhus.

Godt fornøyd

Kundene deres kommer fra Birkeland og Lillesand, men og mange fra Grimstad, Tveit og Kristiansand.

– Hvordan har driften vært siden oppstarten?

– Det har vært gøy, og til tross for tilbakeslaget med flommen i fjor høst så har det gått bedre enn vi hadde turt å håpe på. Når det skal sies så er det utrolig mye mer jobb å drive for seg selv, men vi får jo mer igjen for slitet. Vi er blitt tatt veldig godt imot av kundene, og de er flinke til å bruke oss. Jeg tror vi scorer bra på pris, beliggenhet og sørvis. Det viktigste for oss skal alltid være å gjøre kundene fornøyd, slår Svendsen fast.