Burde hatt uavgjort

SOLID KAMP: Jonas Sundtjønn gjorde sine saker bra på BIL-midtbanen mot Express 2 og belønnes med tre poeng på Birkenesavisas spillerbørs.

Birkenes tapte bortekampen mot Express 3-0. Oppmann Ronny Thomassen mener resultatet ikke gir et riktig bilde av kampen.

– De sier at resultatet aldri lyver, men denne gangen lyver det litt. Det hadde ikke vært noe å si på uavgjort, men sånn er det med lag som sliter litt, da har du ikke lykka med deg, sier BIL-oppmann Ronny Thomassen.

Han ledet laget i trener Simon Harrolds fravær. Det var to unge lag som møttes på naturgresset på Fevik stadion mandag kveld. Mens hjemmelaget stilte med en rekke juniorspillere, hadde bortelaget fem juniorer og én guttespiller på banen i andre omgang.

Det står 1-0 til Express etter en jevnspilt første omgang. Målet kommer på et innøvd cornertrekk etter 29 minutter. Mot slutten av omgangen har Birkenes en stor dobbeltsjanse, men når Florentin Selmani ikke lykkes i å overliste Express-keeperen mann mot mann, og Jakob Grønvold Flakk setter returen i nettveggen, må birkenesingene gå målløse i garderoben.

To kontringsmål

Bortelaget starter best og har et spillemessig overtak første halvdel av andre omgang. Men når det ene laget presser på for utligning, åpner det som regel for kontringer. Og det er nettopp dét som skjer med et kvarter igjen å spille. Ballen slås langt opp i BILs bakrom, til en rødkledd spiss som dobler ledelsen alene med BIL-keeperen.

Tre minutter før full tid er det klart for reprise, og Express-guttene kan gå av banen med tremålsseier.

– Vi sliter med pasningsspillet. Det blir litt for unøyaktig, og det gir brudd til motstanderen, sier Thomassen.

Han legger til at underlaget – naturgress – er uvant for BIL-spillerne. At banelyset ikke ga optimale spilleforhold utover i andre omgang er ingen unnskyldning.

– Det var likt for alle, sier han.

Tror på tre seire

Tapet til tross, BIL-oppmannen ser lyst på de tre gjenværende seriekampene, borte mot Risør 9. oktober, hjemme mot Trauma 12. oktober og borte mot Hånes 19. oktober.

– Ja, jeg tror vi kan vinne alle tre, sier Thomassen.

Birkenes ligger fortsatt på 8. plass på tabellen med 19 poeng på like mange kamper. Risør ligger på plassen under med ett poeng mindre, Trauma på 10. plass med 16 poeng og Hånes på 7. plass med 25 poeng. Hisøy cruiser mot seriegull og opprykk, mens Froland har festa grepet om 2. plassen, som trolig gir playoff om opprykk til 4. divisjon.