Har los på 2. plassen

SEIERSJUBEL: BIL-jentene jubler over den sterke borteseieren over Sørfjell/Amazon Grimstad 2. FOTO: Audun Rislaa

Anført av en målsugen Christina Stray Imenes tok Birkenes 1 en knallsterk borteseier mot Sørfjell/Amazon 2.

Med seier i siste seriekamp kan det nystarta birkeneslaget kapre 2. plassen i serien.

– Nå er jeg imponert, innrømmer Trond Endresen etter kampslutt på Stuenes stadion onsdag kveld.

– De kommer med et mye sterkere lag enn forrige gang, med flere spillere fra førstelagsstallen til Amazon, så det er helt klart en stor prestasjon å slå dem, legger BIL-treneren til.

Aller mest imponert denne gangen er han over sin kaptein Christina Stray Imenes og sin unge venstreback Johanne Sørlien. Kapteinen for å score fire av lagets seks mål og være en konstant trussel mot Sørfjell/Amazon-forsvaret. Sørlien for meget solid backspill.

Tidlig ledelse

Kampen er ikke mer enn fem minutter gammel når BIL-kapteinen putter den første ballen i nettet bak Sørfjell/Amazon-keeperen etter å ha mottatt et langt oppspill og runda sisteforsvareren. Hjemmelaget kvitterer umiddelbart på en flott kombinasjon mellom spiss og kantspiller, der sistnevnte smeller ballen i mål fra skrå vinkel.

Etter et kvarters spill sender Christina Stray Imenes Birkenes i ledelsen igjen, når hun setter et innlegg fra Hanne Helleland sikkert i mål. Denne gangen går det fire minutter før hjemmelaget utligner, denne gang på et langskudd fra 20 meter.

Når kampuret viser 30 minutter er det klart for ny birkenesledelse; Hanne Helleland slår en sedvanlig god corner inn mot motstanderens femmeter. Der kommer midtstopper Siri Anette Sørlien stormende og sklir inn 2-3, som også er pauseresultatet.

Kveldens flotteste mål

I pausen blir birkenesjentene enige om å fortsette der de slapp i første omgang. Det ser ut til å være en god plan. Sørfjell/Amazon-jentene virker usikre, begynner å gjøre feil, og Birkenes får styre spillet.

Det går imidlertid et kvarter før de får uttelling på sjansene. Til gjengjeld er det kveldens flotteste BIL-scoring; innbytter Thea Hye slår en perfekt gjennombruddspasning til Tonje Frigstad som får ballen akkurat der hun vil ha den. Midtbanespilleren kan bare ta med ballen og sette den i mål.

Tomålsledelsen varer ikke lenge. Sørfjell/Amazon utligner rett fra avspark. Om lag ti minutter seinere er BIL-kaptein Stray Imenes på farta igjen, mottar et langt oppspill, tar med hjemmeforsvaret på løpetur og setter ballen kontrollert i nettet til 3-5.

Hjemmelaget slår tilbake

Kvarteret før slutt reduserer hjemmelaget på et nytt langskudd. For bare å oppleve at BIL-kapteinen løper fra dem igjen og sender bortelaget opp i 4-6-ledelse. Da tror BIL-treneren at Sørfjell/Amazon-jentene vil gi opp, men den gang ei. Med fire minutter igjen av ordinær tid reduserer de etter klabb og babb i BIL-feltet. Da blir det hektisk i BIL-forsvaret, selv om Christina Stray Imenes har en kjempesjanse til å punktere kampen rett etter.

På overtid har hjemmelaget et skudd som smeller i stanga og triller langs målstreken, uten at de greier å pirke den i nettet. BIL-jentene rir stormen av og kan juble for en ytterst sterk borteseier mot en av seriefavorittene.

Kan ta seriesølv

Det nystarta Birkenes 1-laget har nå mulighet til å ta 2. plassen i 3. divisjon avdeling 1. Slår de Express 1, samtidig som serieleder Rygene tar poeng fra Sørfjell/Amazon Grimstad 2 i siste serierunde, havner seriesølvet på Birkeland.

– Vi har bedre resultater mot topplagene i høst enn vi hadde på våren, så muligheten er absolutt tilstede, mener BIL-trener Trond Endresen.

Han håper fotballinteresserte birkenesinger finner veien til Birkenesparken onsdag kveld. Kampstart er 19.30.

Kampfakta

Sørfjell/Amazon Grimstad 2 – Birkenes 1  5-6 (2-3)

Bane: Stuenes stadion kunstgress

Mål: 0-1 (5) Christina Stray Imenes, 1-1 (7), 1-2 (15) Stray Imenes, 2-2 (19), 2-3 (30) Siri Anette Sørlien, 2-4 (60) Tonje Frigstad, 3-4 (61), 3-5 (70) Stray Imenes, 4-5 (75), 4-6 (80) Stray Imenes, 5-6 (86)

BILs lag (4-5-1): E. Aanesland – M. Mosfjeld (C. Fjordholm), S.A. Sørlien, M. Rismyhr, J. Sørlien – E. Kræmer (H. Lien), H.S. Aronsen, H. Helleland (T. Hye), T. Frigstad, H. Mollestad – C.S. Imenes.