Overkjørt i én omgang

GOD PÅ KANTEN: Den 17 år gamle kantspilleren Arild Moldal (t.h.), her i aksjon mot Froland i forrige serierunde, var best på et BIL-lag som ble hardt pressa mot serieleder Hisøy.

Birkenes fikk kjørt seg mot serieleder Hisøy og lå under med 3-0 etter første omgang, men tok seg kraftig sammen og redda i land et hederlig tap.

Anført av den tidligere toppspilleren Kai Risholt (Start, Sogndal, Kongsvinger og Jerv) dominerte hjemmelaget midtbanen totalt den første halvtimen på Hisøy-kunstgresset lørdag ettermiddag. Birkenes skapte sin første sjanse etter 36 minutters spill. Da hadde hjemmelaget allerede scora tre ganger.

Bedre etter pause

Etter en konstruktiv pauseprat og omlegging til den vante 3-4-3-formasjonen var det et mer offensivt BIL-lag som kom på banen i andre omgang. Omgangen er bare tre minutter gammel når kaptein Lasse Aamlid skrur inn den første reduseringen i krysset fra 25 meter.

Hjemmelaget slår imidlertid tilbake og legger på til 4-1 ti minutter etter. Birkenes får sin andre redusering når Knut Arild Espegren sender i vei en kanon av et langskudd som suser inn i krysset. Da er det gått 65 minutter.

Håpet knust

Når en Hisøy-spiller stusser et frispark fra Lasse Aamlid i eget nett fire minutter seinere, øyner bortelaget håp. Det blir ettertrykkelig knust når vertene netter tre ganger på tre minutter når det gjenstår omlag et kvarter.

Birkenesingene klarer imidlertid å heve seg nok til å redusere nok en gang, når Knut Arild Espegren tar med seg ballen inn i Hisøy-feltet og setter inn 4-7-målet til side for keeper.

Slipper inn mye mål

– Scorer du fire mål på bortebane, skal det holde til seier, men vi har sluppet inn mye mål de siste kampene, konstaterer fungerende oppmann Ernst Kristian Sundtjønn.

Han legger til at Birkenes mangla en rekke spillere fra forrige seriekamp, mot Froland. Blant dem BILs bestemann i den kampen, Steffen Mollestad, og goalgetter Nicolai Aas.

Kampfakta

Hisøy – Birkenes 7-4 (3-0)

Bane: Hisøy kunstgress

Mål: 1-0 (12), 2-0 (16), 3-0 (29), 3-1 (48) Lasse Aamlid, 4-1 (58), 4-2 (65) Knut Arild Espegren, 4-3 (69) selvmål, 5-3 (73), 6-3 (74), 7-3 (75), 7-4 (86) Espegren

BILs lag (4-4-2): T. Salvesen – E. Ohrvik, K. Aamlid, T. Holte, H. Flakk (L. Terjesen 34 min) – A. Maxharraj, J. Frigstad, S. Håkedal (J. Sundtjønn 31 min), A. Moldal – K.A. Espegren, J.G. Flakk