På riktig sted

RØA: Kamilla Aabel i ny drakt i ny klubb. FOTO: RØA

Etter bare tre uker i Røa Dynamite Girls er fotballtalentet Kamilla Aabel sikker på at hun er kommet til riktig klubb.

– Jeg prøvespilte i Stabæk, også, men takka nei. Jeg følte Røa var mer på, de hadde planene klare for hvordan de ønsker å utvikle meg, de hadde det lille ekstra, så jeg var egentlig aldri i tvil, sier Kamilla Aabel til Birkenesavisa.

Fotballtalentet fra Flaksvatn på Birkeland har, sin unge alder til tross, rukket å spille for fire klubber etter at hun forlot Birkenes IL. På Birkeland var hun var en sentral brikke i jentelaget som ble kretsmestere og tok sølv i Norway Cup i 2012.

Merittert klubb

I juli forlot hun Amazon Grimstad og flytta til hovedstaden for å slutte seg til Røa Dynamite Girls, som Røa ILs elitelag kalles. Med fem cupmesterskap og fem seriemesterskap i Toppserien er klubben en av landets mest meritterte fotballklubber på damesida.

En av de hyggeligste også, skal vi tro birkelandsjenta.

– Jeg har blitt mottatt veldig godt. Trenerne er veldig flinke til å gi tilbakemeldinger, og det er veldig godt miljø. Alle jentene i Røa er veldig hyggelige. Vi går på kafé sammen, vi har overraskelsesbursdager for hverandre og sånt, sier Aabel.

Klubben har også skaffa henne bolig, en kjellerleilighet hos en familie som er lidenskapelige Røa-supportere.

SERIEDEBUTEN: Birkelandsjenta Kamilla Aabel i aksjon i seriedebuten mot Klepp, hvor hun spilte hele kampen. Mot Kolbotn serierunden etter satt hun på benken, men dagen etter bidro hun i 2. lagets 5-0-seier over Sarpsborg 08. Kommende lørdag venter Sandviken borte i Toppserien. FOTO: RØA

Har tatt nivået

Så langt har hun fått to toppseriekamper i den røde Røa-drakta. I 0-1-tapet for serietoer Klepp spilte hun hele kampen, mot femteplasserte Kolbotn (tap 1-2) sist lørdag satt hun på benken.

– Det gikk veldig fint mot Klepp, men vi tapte ufortjent. Vi hadde ekstremt mye sjanser og hadde fortjent å vinne, understreker den høyreiste midtstopperen (1,85 på strømpelesten).

Hun er ikke skremt av nivået.

– Det går mye fortere enn i første divisjon, men tempo er jeg vant med fra Mallorca og Vålerenga. Jeg må bare passe på å roe ned og ikke stresse, så kommer det etter hvert, sier 22-åringen.

På banen fikk hun demonstrere luftstyrke mot serietoeren.

– Etter et par dueller tok jeg alt i lufta, slår hun fast.

Ikke arbeidsledig

I tillegg til ni ukentlige fellestreninger med Dynamite Girls, skal Aabel jobbe som instruktør ved naboklubben Ullern ILs fotballskole. For sikkerhets skyld har hun også skaffa seg deltidsjobb som resepsjonist ved Thon Hotel Gyldenløv på Majorstua.

– Jeg liker å ha mye å gjøre, sier hun tørt.

Foreløpig har hun kontrakt med Dynamite Girls fram til nyttår, men hun er blitt forespeila en bedre kontrakt etter årsskiftet. Det viktigste er imidlertid at hun er i en klubb der hun kan utvikle seg som fotballspiller, slik at hun kan ha mulighet til å nå målene sine.

– Dette er noe jeg har brent for siden jeg var liten. Målet er å spille fast i toppserien. Å få prøve seg på landslaget vil være bonus, og så hadde det selvsagt vært gøy å få prøve seg i utlandet, sier hun, og konkluderer:

– En får bare holde seg skadefri og trene godt, så kanskje …

SØLV: Kamilla Aabel var på Birkenes-laget som fikk sølv i Norway Cup i 2012. Aabel sees bakerst til høyre. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix