Lovende, tross tap

LOVENDE COMEBACK: Alltid spillbar, med godt overblikk og nesten uten en feilpasning i løpet av 90 minutter var Steffen Mollestad BILs klart beste spiller i sin første kamp etter et langt skadeavbrekk.

Birkenes’ 5. divisjonsmannskap viste lovende takter mot serietoer Froland i høstens første seriekamp, tross tomålstap.

– Vi spiller jo bra, så vi må bare bygge videre på det vi gjør riktig i dag, så kommer det til å gå bedre utover høsten, sier Steffen Mollestad etter 2-4-tapet i Birkenesparken mandag kveld.

27-åringen spilte sin første seriekamp i BIL-trøya siden han måtte kaste inn håndkleet på grunn av skade høsten 2017. Mot Froland viste han at det fortsatt bor mye fotball i ham.

– Jeg synes det gikk bra, men jeg har mye å gå på. Det er lenge siden jeg har spilt, så jeg merker det går seint i hodet, sier midtbanedirigenten, som dominerte midtbanen mot serietoeren.

BIL best før hvilen

Birkenes er klart best i første omgang og leder 2-1 til pause etter scoringer av Jakob Flakk og Nicolai Aas. 1-0-målet kommer allerede etter tre minutters spill når Torgeir Holte forserer over halve Frolands banehalvdel og slipper ballen til Jakob Flakk som drar seg forbi en forsvarer og triller ballen i nettet til side for keeper.

Froland reduserer etter en snau halvtime. Tre minutter før hvilen sender Nicolai Aas hjemmelaget i føringen igjen når han plukker opp en dårlig klarering og setter ballen kontant i nettet fra kort hold.

Sløser med sjansene

Hjemmelaget spiller tidvis glimrende fotball og skaper den ene sjansen etter den andre. Men effektiviteten foran motstanderens mål står ikke i stil med spillet, og når gavmildheten foran eget mål samtidig er på julenissenivå, er det vanskelig å holde et såpass effektivt lag som Froland fra livet.

Frolendingene slår langt og løper mye, og spesielt kantspillerne er i stand til å lage trøbbel for motstanderne. På 1-1- og 2-3-målet er det nettopp dét som skjer; en kantspiller tråkler seg gjennom hele BIL-forsvaret til han er mutters aleine med en sjanseløs BIL-keeper.

På 2-2-målet får Froland servert en gavepakke av en mislykka klarering på BILs 16-meter og kan enkelt sette ballen i nettet. Sistemålet heades inn via en BIL-spiller etter corner.

Fornøyd BIL-trener

– Vi var det beste laget og spilte veldig god fotball i første omgang. Vi skaper mange sjanser, men er ikke kliniske nok i avslutningsøyeblikket. Vi prøvde å fortsette på samme måten i andre omgang, men det blir litt flatt de første ti-femten minuttene, sier trener Simon Harrold, og oppsummerer:

– Så mister vi fokus i fem minutter, og da scorer de to mål. Men vi prøver igjen, så alt i alt er det mye positivt i dag.

Seieren gjør at Froland klatrer forbi Rygene og inntar andreplassen på tabellen. Birkenes bytter plass med Risør, fra 8. til 9., etter at Risør slo Lillesand 3-0.

Birkenesingene har en ny tøff kamp allerede førstkommende lørdag når de møter Hisøy borte. Spiller imidlertid hvittrøyene som mot Froland, samtidig som effektiviteten foran begge målene heves et hakk, skal også serielederen få brynt seg.

Kampfakta

Birkenes – Froland 2-4 (2-1)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (3) Jakob Grønvold Flakk, 1-1 (27), 2-1 (42) Nicolai Aas, 2-2 (63), 2-3 (66), 2-4 (90)

BILs lag (3-4-3): T. Salvesen – T. Holte, L. Aamlid, P.C. Møller – A. Moldal, S. Mollestad, J. Frigstad, E. W. Ohrvik – K.A. Espegren, N. Aas (Ø. Hansen 25 min), J.G. Flakk