Innsatsen trappes opp

UTRYKNING: Mannslapet fra tre branstasjoner har rykket ut til Vindslandsheia. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Et helikopter på plass, et annet er på vei til Birkenes. Brannen er ikke under kontroll.

– Det er mye vind i området, noe som gjør arbeidet vanskelig. Vi har hatt brannfly på stedet, men det flammer opp igjen rett etter at det har tømt vann, sier brannsjef Jan Røilid i Kristiansand Brann og Redning IKS (KBR) til NTB.

Det var rundt klokka 15.00 torsdag at det ble meldt om brann i terrenget ved Vindslandsheia. Brannen fikk raskt fotfeste i den knusktørre skogen, og har de siste timene eskalert.

– Jeg tror vi er over 100 mål, men eksakt hvor mye er ikke godt å vite, opplyser overbefalsvakt Røilid til Fædrelandsvennen klokka 18.40.

SKOGBRANN: Brannhelikopter i aksjon på Vindslandsheia. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

To helikopter til stedet

Rett før klokka 19.00 melder skogbrannhelikopteret på Twitter at helikopter nummer to er på vei til Birkenes fra Torp.

– Politiet har etter anmodning sendt en patrulje opp til området. Så vidt vi forstår, er brannen ikke under kontroll, men det skal ikke være for spredning til bebyggelse eller behov for evakuering, sier operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt til NTB.

Glørne flyr av gårde

Brannvesenet i Birkenes, Lillesand, Grimstad og Kristiansand har rykket ut til området. Også mannskap fra Sivilforsvaret er tilkalt.

– Vi må stadig forflytte oss, fordi brannen beveger seg. Vi jobber for å ta fronten og spisse den. Med hjelp av helikopter kan vi begynne å feste et lite grep på den i kveld, men det er langt fram. Jeg tør ikke spå utfallet, sier Røilid til Fædrelandsvennen.

Han er på stedet og kan fortelle om sterk vind.

– Det flyr glør, det er en utfordring fordi det setter i gang nye branner. Vi har vært ute med folk og slukket brann utenfor begrensningene våre, forklarer Røilid.

Det er også tatt i bruk droner for å overvåke situasjonen.

DRONE: Det benyttes drone i arbeidet med å få oversikt over brannen. Dronefører Anders Martinsen til høyre. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

BRANN: Brannmannskaper er på stedet, og gjør sitt for å temme flammene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix