Kunstverk i Rørhomveien

Dina: Eva og Bjarne Bjorvatn er spent på hva Terje Gordon Jensen finner I trestammen.

Jordmor på sokkel i Rørhomveien.

Dina Jordmor levde på Birkeland fra 1942 til hun døde i 1927, og var jordmor i bygda i 40 år. Nå kommer hun på sokkel i hagen til Bjarne og Eva Bjorvatn på toppen av Rørhomveien,

– Hvordan får man en slik idé, Bjarne?

– Idéer bare kommer, og denne er ikke hvert fall ikke skadelig. På vei til huset vårt i Rørhomveien kjører jeg nå forbi stedet hvor Odine Knudsdatter Senumstad bodde. Og da har vel idéen kommet, og når det sto en ubrukt trestamme på eiendommen kunne man jo gå fra tanke til handling, sier Bjorvatn som forteller at hans barndom på Birkeland var navnet på toppen av Rørhomveien bare Jordmorfjellet.

Nå er Terje Gordon Jensen i ferd med å finne ut om jordmora er gjemt inne i stammen.

– Det er jo et litt sjeldent oppdrag, og det er første gang jeg lager figur på en fast montert stamme. Dessuten har vi en modell som skal arbeides etter, og det gjør det jo ikke lettere, sier Jensen som svetter seg gjennom en av de varmeste dagene i historien mens han sager og hogger og finsliper så Bjarne og Eva skal bli fornøyde.

– Det er tydelig at Gordon har blikket, så dette skal bli fint. Det burde vært mange slike skulpturer i Birkenes som jo er kjent som trebygda. Det er jo en på idrettsplassen, men det er plass til flere, sier Bjarne mens han inspiserer det halvferdige verket.

– Når det er ferdig og skal plaketten skal avdukes, må vi vel finne på noe ekstra her oppe, avslutter Bjorvatn med et lite glimt i øyet.