Kjempa, men tapte

TØFFE DUELLER: BIL-kaptein Christina Stray Imenes jobba knallhardt kampen igjennom og hadde mange tøffe dueller med Rygenes gode kaptein Siri Frøholm Sagbakken.

Et sykdomsprega Birkenes-lag kjempa som løver, men måtte se seg slått av serieleder Rygene.

Det var hosting og harking både før, under og etter kampen. Det var spillere som spilte med feber. Det unge Birkenes-laget ga likevel de langt mer erfarne Rygene-damene god motstand under mandagens 3. divisjonsoppgjør i Birkenesparken.

Dårlig start

Det starter på verst tenkelig vis for hjemmelaget, når gjestene scorer før det er gått ett minutt av kampen. BIL-forsvaret sliter med å få klarert, og Rygene får krangla ballen i mål fra kort hold. Minuttet etter redder BIL-midtstopper Siri Anette Sørlien på målstreken, og det kan se ut som en overkjøring er i emning.

Men birkenesjentene kjemper seg inn i kampen, og etter ti minutters spill er det Rygene som redder på målstreken, når Hanne Helleland slår en presis, innoverskrudd corner.

Tvilsom straffe

Den neste halvtimen foregår det meste av spillet mellom de to 16-meterne, uten at noen av lagene lykkes i å skape de store målsjansene. Snaue ti minutter før pause er Rygene igjennom, men BIL-keeper Elise Aanesland avverger med en god benparade.

Minuttet etter får Rygene et tvilsomt straffespark når et skudd fra kort hold treffer en birkenesarm. Straffa settes sikkert i mål, og det står 0-2 til pause.

Fikk ros i pausen

Pausen benytter BIL-trener Trond Endresen til å rose jentene sine for innsatsen. Det fungerer som en vitamininnsprøytning, og de hvitkledde fortsetter å kjempe. Midtveis i omgangen er de nære på å både redusere og utligne, men skuddene fra Hanna Semine Aronsen og Elice Kræmer går henholdsvis rett på keeper og over.

Begge gangene etter godt forarbeid av en hardtarbeidende kaptein Christina Stray Imenes. Ti minutter før slutt får Birkenes en ny corner, men den klareres, og Rygene setter opp en god kontring som ender med at ballen skrus opp i krysset fra 18 meter, utagbart for BIL-keeperen.

Ikke skuffa

Kampen ender 0-3, men BIL-trener Trond Endresen er slett ikke skuffa.

– De er det klart beste laget, men de er sikkert ti år eldre enn oss i snitt, så dette er lærdom for oss. Vi kjemper godt og blir ikke utspilt, så jeg er ikke skuffa, sier han, og minner om at Rygene har slått alle de andre lagene med minst fire mål, og at Birkenes 1 er det eneste laget som har slått dem (2-1 i borteoppgjøret 9. mai, journ.anm.).

Nå tar Birkenes1-jentene pause fram til 14. august. Da møter de Sørfjell/Amazon 2 i Birkenesparken.