Slutt for natteravnene

Pengedryss: Tor Knutson, Jan Dalene og Gøran Frigstad tar imot kassabeholdningen fra natteravnene.

Etter ni år i tjeneste for lokalsamfunnet og ungdommen på Birkeland innstiller natteravnene sin virksomhet.

– Vi har stort sett vært i virksomhet i helgene fra april til september, og det vel cirka tredve voksne som har vært involvert i tjenesten, sier May-Britt Fredriksen.

Hun påpeker at de ikke slutter fordi det ikke er behov.

– Det har vært vanskelig med rekruttering, og de fleste natteravnene har ikke barn i den aktuelle alder lenger. Men jeg er ikke i tvil om at behovet er tilstede. Det er ikke alle som har ei trygg peis-stue å søke tilflukt i en lørdagskveld, og da havner man lett på Strøget, forteller hun.

– Hvordan har dere blitt tatt imot av ungdommene?

– Det har vel ikke vært mye steinkasting her. De fleste har tatt veldig greit imot oss, og vi har truffet hyggelige ungdommer. Ofte noen som savner voksenkontakt og som synes det har vært greit å slå av en prat, forteller Fredriksen.

Takk for innsatsen

Ordfører Anders Christiansen (Ap) sier at natteravnene fortjener en stor takk for innsatsen

– Det er litt trist og leit at de innstiller virksomheten, men det er jo gjerne sånn med frivillighet – det kan gå litt i bølgedaler. Men de har gjort en stor jobb de årene de har holdt på, og jeg tror det har betydd mye for en del av bygdas ungdom, sier ordføreren.

Gaveutdeling

På Tobias jorde, mot slutten av allsangen kommer May-Britt Fredriksen på scenen.

– Nå har kanskje de fleste fått med seg at natteravnene innstiller sin virksomhet. Vi har snakka med sponsorene våre, og de har gitt oss lov til å dele ut det vi har av penger i kassa, og vi kunne selv avgjøre hvilke gode formål vi ville gi det til, sier May-Britt Fredriksen.

Så blir representanter skolemusikken, speiderne og klubben ropt opp på scenen, og til sin store forundring og med god applaus fra folket, blir de overrakt hver sin sjekk på 3.447 kroner.