Allsang i varmen

Skolebarna kunne ikke klage på været under allsangen.

Når alle elever fra skolene på Birkeland møter til konsert, i tillegg til barnehager, foreldre og besteforeldre blir det fullt hus i sola på Tobias jorde en fredag formiddag.

Osman Jubun fra Sudan er flyktning som nettopp er bosatt i Birkenes er imponert over det han opplever i Norge.

– 17. mai var jo helt fantastisk og jeg har aldri opplevd maken, forteller han på godt norsk etter kun to år i landet.

– Barna i Norge er heldig. De får både barnehage og skole og de fleste får det meste, sier han, som har vokst opp under helt andre kår.

PUBLIKUM: – De steller godt med barna i Norge, sier Osman Jufun fra Sudan. Her sammen med Anor Abduallah og Temesgen Tlmedhin.

Oppstilling

De stiller opp – det ene klassetrinnet etter det andre med sine innøvde nummer. Fellessang står også på programmet og Bjørn Olav Hartvigsen sammen med lærere og orkester fra BLINK leder an både på engelsk og norsk med både rock og pop og country.

Rosinen i pølse kommer til slutt – The Nameless Five entrer scenen til stor applaus og begeistring. Hvis fremføringen her er å betrakte som generalprøve til TV-finalen, skal det godt gjøres at det ikke blir seier.

Noen er så heldige å finner seg en skyggefull plass under et tre. De fleste sitter imidlertid i solsteiken og svetter. Men ingen ser ut til å ta skade av det. Heldigvis har noen av lærerne tatt med sekk full av vann, og det gjør nok at solstikk og overvarme unngås.