Allsang og kultur på jordet

Fredag blir det allsang og kulturprisutdeling.

– Tradisjonen tro blir det igjen allsang på Tobias jorde fredag 1.juni, sier Wenche Flaa Eieland.

Allsangen blir som vanlig på kvelden. I fjor ble det også arrangert allsang og konsert på formiddagen for alle skoleelevene og de eldste i barnehagene.

– Dette ble så populært at vi satser på dette i år også. Begge arrangementene vil være åpne for alle. Kulturskolen vil i år være sentrale både på formiddagen og ettermiddagen, sier Eieland.

Hele dagen

På formiddagen vil det være innslag fra skolene og kulturskolen i tillegg til allsang. Nameless 5 er blant bandene som opptrer.

– Det er er spennende å følge deres ferd framover mot MGPjr-finalen i Oslo til høsten. Det vil være flere solister på jordet og det hele skal ledes av Celine Lunder og Kristin Dahl, sier Eieland.

Husbandet består i år av noen av de flinke kulturskolelærerne, og de vil fortsette utover kvelden. Klokka 18.00 vil flere av bygdas aktører innen musikk og sang stå for programmet. Birkenes hornmusikk, Blikkbåks, Birkenes bygdekor og ulike solister.

Ta med stol

– Det er hyggelig er det at det nystarta barnekoret Soul Children vil synge.  Kulturskolelærerne Nina Martinsen og Anna Sørlien vil binde det hele sammen. Vi ser fram til noen koselige timer på Tobias jorde og oppfordrer folk til å ta med både naboen og stol å sitte på, sier Eieland.

Kulturprisen, kulturblomsten og Ungbirken vil i år deles ut under allsang på jordet på kvelden. Det knytter seg alltid spenning til hvem som vil få prisene i år. Prisvinnerne ble vedtatt på siste møte i tjenesteutvalget. Ordfører Anders Christiansen (Ap) og leder i tjenesteutvalget Anders Topland (Sp) vil stå for utdelingen.