Regnfull sommer

MALER: Signe Thorkildsen.

Hun har malt lenge, og skal male så lenge hun kan holde en pensel.

– Det er veldig forskjellig hva folk ser i bildene. Noen ser en ting, og noen andre noe helt annet. Jeg vil fremheve fargene og lyset, sier Signe Thorkildsen til Birkenesavisa.

Hun er først ute i en artikkelserie hvor Lillesand og Birkenes malerklubb vil vise fram månedens bilde i lokalavisa. I år er klubben 40 år, og er aktuell med nytt utstillingslokale på Birkeland bibliotek.

– Akkurat dette bildet handler om vann, men resten tror jeg folk skal finne ut av selv. Det kan jeg si, vi kan kalle bildet Regnfull sommer, sier Thorkildsen.

MÅNEDENS BILDE: Regnfull sommer av Signe Thorkildsen.

Gir mye tilbake

Hun har malt siden hun ble voksen, og kunne begynne å male. I 1989 deltok hun på Sørlandsutstillingen, og seinere har et utall malerier blitt stilt ut rundt forbi.

– Jeg vet ikke helt hvorfor, men det gir meg veldig mye tilbake å male. Det gir meg fred og ro, og jeg kan sette meg ned å male, dikte og se ting inn i bildet, sier hun, og forklarer:

– Når jeg ser et bilde, ser jeg veldig mange ulike ting. Jeg vil heller male enn å se på fjernsyn.

Fint fellesskap

I malerklubben får i tillegg malingen en sosial dimensjon. Der har de et felles mål om å hjelpe hverandre, og gjøre hverandre gode, forteller Thorkildsen.

– Det skjer jo at man kjører seg fast, og da er det greit å få hjelp. Et nytt sett med øyner kan se helt annerledes på noe, og det er veldig fint fellesskap i klubben, sier hun.

I perioder maler hun mye, men har ikke noe tall på hvor mye. En ting er i alle fall helt sikkert.

– Jeg kommer til å male så lenge jeg kan holde en pensel, sier Thorkildsen.