300 maleri på 30 år

UTSTILLING: Signe Torkildsen, Ågot Schnyder Gundersen, Emad ALwahibi og biblioteksjef Arnhild Brakstad viser fram månedens bilde.

Birkenes og Lillesand malerklubb har stilt ut månedens bilde på biblioteket på Birkeland i nærmere tretti år. Denne måneden er det mer enn ett bilde. Det er faktisk et helt vindu fullt av klubbens produksjon.

Tretti år med omkring 10 bilder i året skulle bli omtrent 300 bilder. Nå i oktober er det bilde med tittelen «Liten fugl» av Synnøve Grosås som er månedens bilde.

Signe Torkildsen har vært med i malerklubben i over tretti år, og det er nærliggende å spørre hva dette har betydd for henne.

– Det har utvilsomt gitt meg mye. Det har gitt meg venner, og det gir meg sosialt felleskap for vi møtes annenhver mandag på aktivitetssenteret i kommunehuset. Og så drar vi på utstillinger sammen og tar en tur til Danmark for å kjøpe maling av og til, og da kommer vi nok tilbake med litt av hvert annet i bilene også, sier Signe.

I malerklubben er alle stilarter velkomne.  Ågot Schnyder Gundersen har vært med siden 1994 og har en litt mere abstrakt stil enn de andre.

– Jeg er ikke så tålmodig at jeg gir meg i kast med det fotografiske.  Derfor passer abstrakte former og fargesammensetninger bedre for meg, sier Ågot.

Siste tilskudd til medlemsmassen er Emad ALwahibi, og foruten interessante tegninger har han også en interessant og sjelden historie å fortelle.

– Mine foreldre flyktet fra Palestina til Syria i 1948, så jeg ble født som palestinsk flykning i Damaskus. I 2012 ble imidlertid livet som flyktning i Syria uutholdelig og jeg måtte flykte derfra. Så i 2015 var jeg en av syklistene som kom til Norge over Storskog i Finnmark.  Nå er jeg plassert på SANA flyktningmottak, og håper å få slå meg til ro i Norge, sier Emad.

– Med min bakgrunn er det vanskelig å tegne blomster og bruke sterke, fine farger.  Jeg må tegne ut fra min verden og mitt liv. Men det betyr ikke at det bare blir trist og leit, forteller han.

Signe og Ågot benytter anledningen til å si at Birkenes og Lillesand malerklubb i mange år har hatt medlemmer fra hele fylket med både Grimstad og Iveland – nå har klubben også fått et internasjonalt tilsnitt.

– Vi håper mange vil stoppe opp og studere arbeidene våre i vinduet på biblioteket, avslutter Signe.

Biblioteksjef Arnhild Brakestad synes det er veldig greit at biblioteket kan brukes til mer enn å formidle bøker.

– Og jeg regner med at bildene vil kunne henge i vinduet til nærmere jul, sier hun og malerklubben nikker bekreftende på at det nok lar seg gjøre.